Ing. František Laudát

Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.05.2020 7:37:00

Vždycky jde cokoli řešit líp

Vždycky jde cokoli řešit líp

Komentář na facebookovém profilu k výrokům Jaroslava Faltýnka v nedělních OVM.

Starý Efko zase manipulovalo, jinak nic nového: do první části nedělních OVM se po delší době dostavilo Starý Efko (v mluvě brněnských zlodějů přezdívka pro jistého Jaroslava Faltýnka, místopředsedu hnutí ANO 2011 bude líp a předsedu poslaneckého klubu téhož hnutí). Ani mě příliš nepřekvapil. Opakovaně vykládal hlouposti (možná i vědomé lži) o dluhové krizi v roce 2011. A jak už je u představitelů ANO tradicí, vinu přičetl Kalouskovi. Nic nového. Už v roce 2008 jsem slýchával z úst zejména socialistů, jak současná vláda může za světovou krizi. Sobotka a spol. tehdy věděli, jaká pitomost to je, ale oni mluvili směrem k lidem, nikoli o tom, co je pravda. Hypoteční krize, která vzešla z USA v roce 2008 (její akutní fáze) vyvolala hospodářskou recesi. Tato krize skoro splynula s další tzv. dluhovou krizí, která zasáhla Evropu a její akutní fáze se projevila v roce 2011. A u té při diskuzi Faltýnek vykládal o Kalouskovi, jak se proškrtal k další krizi.

Dluhová krize propukla v Řecku v roce 2010. Nízké úroky ECB vedly k přehřátí realitního trhu zejména ve Španělsku.... Možná si na následnou demolici nedostavěných nemovitostí ještě pamatujete. Do velkých fiskálních problémů se vedle Řecka a Španělska následně dostalo Portugalsko, Belgie, Kypr, Itálie, ale i Francie. Možná si ještě vzpomínáte na bankovní pojem "Prasata" (PIGS), odvozený od počátečních písmen států Portugal, Ireland, Grace, Spain. Škoda, že se nikdo z diskutujících nezeptal Faltýnka, jak že v tom jel Kalousek? A pokud místopředseda hnutí "po nás potopa" mínil odpovědnou rozpočtovou politiku, která bolela dnes již zcela jistě míň, než nás bude bolet úřadování babišovců, budou se dnešní podporovatelé ANO divit, jak se jim zapráší v peněženkách. Svoji voličskou oporu má ANO 2011 nejvíce ve starších populačních ročnících. Myslím si, že většina navyšování důchodů, které Babiš tak skvěle prodával jako svoji práci, je spálená na dramatickém nárůstu cen potravin. Není důležité, kolik tisíc, nebo miliónů máte v peněžence, nebo na účtu. důležitým je, co si za ně koupíte. A malá vzpomínka - Kalousek se tak proškrtával, že podíl investic z vlastních národních zdrojů byl vyšší, než dlouhé roky po něm, že penzisté měli větší podíl důchodů vztažený k průměrnému platu, že se postupně snižoval strukturální deficit státního rozpočtu, že byrokracie a buzerace lidí i podnikatelů byla mnohem menší,...Tím neříkám, že se některé věci neměly řešit jinak, líp. Vždycky jde cokoli řešit líp.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama