Ing. František Laudát

Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.05.2020 10:07:00

Už jsou "tradiční"

Už jsou "tradiční"

Komentář na facebookovém profilu k působení hnutí ANO v politice

 Jistě si vzpomínáte na stovky Babišových vyhlášení, že nejsou tradiční stranou, že nejsou politici. Nejsme jako oni. Už jste zapomněli? Kdo sleduje brněnskou ANO rvačku zabíjačku, okořeněnou mafiánskými přezdívkami Mladý Efko a Starý Efko, nemůže se zbavit dojmu, že panenský pel Hnutí ANO 2011 bude líp, pečlivě udržovaný zejména majitelem, nějak odfouknul vánek z vyprahlých polí Agroholdingu. Ex ANO 2011 etc. etc. Švachulu policie nechce pustit z basy, aby nepláchnul kamsi do zahraničí, a sebepřerušení či pozastavení členství Mladýho Efka znemožnila pandemie. Zřejmě i jeho mail chytil čínskou nákazu a zůstal ležet na břiše.

Ve čtvrtek se brněnskou ANO rvačkou mělo zabývat nejvyšší vedení ztradičnělé strany, resp. hnutí. Pro pozorovatele zvenčí byla situace dost nepřehledná. Ani média nepodala jasný přehled, kdo ze zaříznutých straníků a funkcionářů zrušených buněk se domáhá slyšení, a kdo nikoli. Zmateným se zdál být i hlavní manažer Hnutí. Nejvtíravějším se jevil právník jednoho či jedné se zrušeným členstvím, v pokoutní naději, že tam zaslechne cosi, co mu pomůže u soudu. Není to poprvé, kdy se partajní boxovaná dostane před soud. Osobně bych právnímu zástupci škodné strany doporučoval, víc než tahanice s nejvyššími, posoudit soulad postupu při rušení brněnských buněk ANO se stanovami hnutí. Existuje výrok Ústavního soudu, že členové nesmějí být kráceni na svých právech, pokud neporušují pravidla spolku. A v tomhle kritériu může mít netradičně už tradiční hnutí problém. Rušení partajních buněk může zavánět kolektivní vinou, tedy že kradli všichni. A lze se domýšlet, že tak daleko situace nedošla. Větší problém hnutí může mít, pokud při dalším vyšetřování, nebo u soudu, se Švachulou a spol vyteče další špína. Kluci v Brně to totiž zjevně rozjeli na malém dvorku, přesto ve velkém. Obě strany sporu zbrojí, na jedné došla věc už tak daleko, že na pomoc byla povolána Taťána Malá, známá z kauzy králíci. Tak uvidíme.

Pro majitele hnutí bych si dovolil oprášit osvědčenou Klausovu metodu win win za každé situace. Metoda je založena na tom, že si vyberete svého koně, kterého namotivujete svojí důvěrou a vrhnete ho do sporu (samozřejmě bez svojí viditelné účasti). Poté vyčkáte, jak záležitost dopadne. Pokud váš bitevní oř zvítězí, převezmete jeho vítězství, a většinou věc končí poplácáním bojovníka po ramenou (občas ani to ne). Pokud váš kůň prohraje, sdělíte mu, že situaci nezvládl, a spojíte se s vítězem.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama