Ing. Vojtěch Munzar

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.05.2020 14:01:00

Nejděsivější slova - jsem z vlády a přišel jsem vám pomoct

Nejděsivější slova - jsem z vlády a přišel jsem vám pomoct

Komentář na facebookovém profilu k pomoci vlády živnostníkům a firmám

 Ronald Reagan kdysi řekl: „Nejděsivější slova, jaká v angličtině jsou: Jsem z vlády a přišel jsem vám pomoct.“

Tento citát mi připomněla ve sněmovně projednávaná „pomoc“ zaměstnavatelům ve formě „snížení penále“ za pozdní odvod sociálního pojištění. Jinými slovy: pomoc je formě odkladu platby sociálního pojištění, ale se sankčním úrokem cca 4 % p.a. Neberte to v době, kdy vláda svými opatřeními vypnula ekonomiku, mnohé firmy a podnikatelé jsou ohroženy druhotnou platební neschopností a bude nějakou dobu trvat, než se vzpamatují. Přesto vládní strany odmítly návrhy na bezúročný odklad.

Tato úžasná pomoc se zařadí po bok státně zaručeným půjčkám v programu COVID II, kdy banky od zavřených restaurací požadovaly obrat, nebo programu Ošetřovné pro OSVČ, ve kterém stát požaduje potvrzení od školy, že je uzavřená.

Na tiskových konferencích to vypadá, že vláda živnostníkům a firmám nabízí luxusní mercedes, s kterým ekonomickou krizí raz dva prosviští, ale ve skutečnosti nabízí starý, dýchavičný a poruchový trabant.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama