Ing. Jiří Havlíček, MBA

  • SOCDEM
  • Čáslav
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.01.2012 21:32:02

Bátora za čtvrtku a Nagyová za dvěstě

Bátora za čtvrtku a Nagyová za dvěstě

Tiskem se v posledních dnech objevily „nové“ zprávy, které mohou být pro někoho šokující, pro někoho zas až tak nové a šokující nejsou. O co jde? Zas jen o ty peníze a počiny naší vlády rozpočtové odpovědnosti.

Opět se nám na chvilku na scénu vrátil bývalý úředník ministerstva školství Bátora, který se v loňském roce „proslavil“ svými rasistickými a hulvátskými výroky. Tentokrát si přišel během pár měsíců na ministerstvu na odchodné čítající stovky tisíc korun. Tento člověk, jak píše ve svém komentáři Martin Komárek, jenž měl podle mnohých středověký slovník a středověké názory, opravdu bude strašit tuto vládnoucí garnituru (kromě jeho obdivovatele Václava Klause) až do svého absolutního konce.

Jaký pocit však může vyvolávat u slušných a normálně pracujících lidí odchodné ve výši čtvrt milionu korun za kontroverzní působení na MŠMT v časovém horizontu pouhých pár měsíců?

Jen těžko může uspět účelová argumentace Josefa Dobeše, že prý Bátora ušetřil na jeho ministerstvu 150 milionů korun. Je to jen klasické přání otcem myšlenky. Lídr hnutí D.O.S.T. je po zveřejněných informacích ostudou českého úřednictva nejen pro své neortodoxní výroky, ale i pro absolutně neetické chování. Jak může tento člověk někoho mentorovat a moralizovat?

Pokud Petr Nečas nenajde ani po tomto, v pořadí již snad padesátém, excesu Josefa Dobeše odvahu jej odvolat, je jasné, že jeho autorita coby předsedy vlády se u normálních lidí bude blížit pomyslné nule. Nevěřím ale, že se něco stane nebo změní. To by totiž nesměl mít předseda vlády sám máslo na hlavě.

Pamětníci si jistě vzpomenou, jak ještě před několika roky, kdy byl Petr Nečas ministrem práce a sociálních věcí, své tehdejší (i současné) blízké spolupracovnici Janě Nagyové vyplácel na ministerstvu nestandardně vysoké odměny. Když na to tehdy sociální demokraté poukazovali, média tomu žádnou pozornost nevěnovala. Proč se tomu nevěnovala, když dnes je to zajímá a píší o tom? Jenom proto, že tehdy se to dělo „jen“ na ministerstvu a dnes na úřadu vlády? Trochu podivné, ne?

Pokud si dobře pamatuji, vládní činovníci se neustále zaklínají svojí rozpočtovou odpovědností, chytrými úsporami, šetřením (škrty) a já nevím čím ještě dalším. Teď se ale zdá, že to s tou špatnou finanční situací našeho státu asi nebude tak špatné, když je možné na ministerstvech a úřadu vlády vyplácet takovéto odměny svým blízkým spolupracovníkům. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama