MUDr. Zdeněk Hřib

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • 1. nám. primátora hl. m. Prahy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.05.2020 6:42:00

Travnaté plochy nikdy nesečeme, když... pár slov k sekání trávy a sázení kytiček

Travnaté plochy nikdy nesečeme, když... pár slov k sekání trávy a sázení kytiček

Komentář na facebookovém profilu k sekání trávy

Prosím všechny správce travnatých ploch o šetrnou údržbu v době sucha! Všímám si totiž, že se to často nedodržuje.

Obecné doporučení zní:

Travnaté plochy nikdy nesečeme, když je teplota vzduchu vyšší než 26 °C a trvá dlouhodobé sucho a / nebo horko a nemáme k dispozici závlahu.

Samozřejmě to ale není úplně takto jednoduché. Proto podrobnější informace najdete přímo v našem metodickém manuálu ZDE.

A pak tu mám jednu pěknou zprávu. Výbor pro životní prostředí doporučil zakládání květinových pásů a luk a v Praze! Díky místostarostce Evě Tylové už tento projekt běží na Praze 12 a má skvělé ohlasy, tak proč ho nerozšířit po celém městě?  Květinové pásy a louky totiž podporují druhovou rozmanitost, obohacují půdu a také jsou vstřícnějším prostředím pro hmyz a drobné živočichy.

Jak říká kolega Tomáš Murňák, který projekt květinových pásů a luk prosazuje, chceme jít za Prahu v ochraně životního prostředí příkladem.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama