Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.05.2020 16:14:00

Žádný stát nemá přátele, pouze národní zájmy

Žádný stát nemá přátele, pouze národní zájmy

Komentář na facebookovém profilu k posouvání problémů do zahraniční politiky

 Je zajímavé, že když domácí politici neumí či dokonce nechtějí řešit konkrétní problémy občanů či země, nalézají zálibu obviňovat ty druhé a povětšinou "nepřátele" ze zahraničí. Na jedné straně Rusko či Čínu, na straně druhé Evropskou unii či USA. Přitom problémy naší společnosti se snaží posouvat do zahraniční politiky.

Je třeba si uvědomit, že žádný stát nemá své přátele, pouze národní zájmy. A naším národním zájmem je třeba udržet mír a mít korektní a vyvážené vztahy se svými sousedy. A pokud tito sousedi jsou zároveň členy EU, pak je národním zájmem být v tomto společenství. Nehledě na to, že prvotním cílem vzniku Evropské unie bylo zachování míru v Evropě.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama