JUDr. Martin Netolický, Ph.D.

  • SOCDEM
  • Pardubický kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.06.2020 4:33:00

Nemocnice v Moravské Třebové se bude stavět v létě

Nemocnice v Moravské Třebové se bude stavět v létě

Hejtman Martin Netolický v rámci cesty po Moravskotřebovsku a Jevíčsku navštívil obec Chornice.

 V místním kulturním domě se společně se starostou obce Jiřím Smékalem setkal s občany, kteří se zajímali především o aktuální dění v Pardubickém kraji, stavbu nové nemocnice následné péče v Moravské Třebové či oblast dopravy.

„I vzhledem k aktuálnímu dění mají lidé obavu, zda budeme pokračovat v investicích včetně zdravotnictví. Bohužel se čas od času objeví ve veřejném prostoru informace, že tato stavba nebude. Chci proto všechny občany na Moravskotřebovsku uklidnit, že v tuto chvíli probíhá výběrové řízení na stavitele nemocnice. Ani stávající situace a výpadky v příjmech tuto důležitou stavbu nemocnice následné péče včetně nové výjezdové stanice krajských záchranářů v Moravské Třebové neohrozí,“ řekl hejtman Netolický s tím, že stavba by měla začít v letních měsících letošního roku.

Starostu, ale i místní obyvatele zajímaly také krajské investice do silnic v nejbližším okolí. „Nyní pracujeme na modernizaci silnice z Městečka Trnávka směrem na Moravskou Třebovou. Průběžně také máme v plánu opravu celé trasy z Jevíčka až do Svitav. Co je důležité pro místní, tak je plánovaná kompletní modernizace silnice z Chornic na hranici s Olomouckým krajem, kde jsou v tuto chvíli předpokládané náklady projektu 212 milionů korun. Jedná se o jeden z projektů, které chceme uplatňovat v rámci Integrovaného regionálního operačního programu s pravděpodobným zahájením stavby v průběhu příštího roku,“ řekl hejtman Netolický, který odpovídal také na dotazy, spojené s železniční dopravou či výstavbou dálnice D35.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama