Jaroslav Komínek

  • KSČM
  • Ústecký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,18. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.06.2020 10:52:48

Veřejnou dopravou za krásami Ústeckého kraje

Veřejnou dopravou za krásami Ústeckého kraje

Psal se rok 2013, po mnoha letech nekončící stavby dálnice D8 to vypadalo, že se konečně dočkáme dokončení této významné dálnice propojující Prahu s dálniční sítí v Německu.

Bohužel přišly deště, které byly velmi intenzivní, a ty v blízkosti obce Litochovice, konkrétně u kamenolomu Dobkovičky, byly jedním z důvodů, že se „utrhl“ svah nad dostavovanou dálnicí. Tento sesuv s sebou vzal nejen vzrostlé stromy a kus dálnice, ale bohužel i železniční trať spojující Teplice s Lovosicemi.
I přesto, že sanace utrženého svahu začala na jaře 2014, vedla prioritně k obnovení dálnice. Rekonstrukce stržené železniční tratě byla tehdy nejistá. Začali jsme velmi intenzivně jednat a přesvědčovat Ministerstvo dopravy a Správu železnic, jak je pro Ústecký kraj tato trať významná. V pracovních dnech využívají vlaky  cestující do práce či do škol a o víkendu výletníci pro cestu na velmi krásná a zajímavá místa, která jsou podél celé trati.
Po mnoha jednáních to vypadá, že se snad už konečně začne i s opravou tohoto úseku. My jsme však nyní mohli podpořit iniciativu vlastníka Švestkové dráhy a ve spolupráci s dopravcem AŽD jsme rozhodli, že nebudeme čekat s rukama v klíně a půjdeme tomu naproti.
Proto jsme připravili pro naše cestující a turisty překvapení, kdy od 6. 6. 2020 bude Ústecký kraj zabezpečovat prostřednictvím dopravce AŽD turistickou linku T4, která bude jezdit 7x denně na trase Litoměřice – Lovosice – Chotiměř. Tato linka dopraví cestující do míst krásného Opárenského údolí, kam se dnes veřejnou dopravou nemají možnost nijak dostat. Myslím si, že obzvlášť v tomto období letošního roku se tato trať stane velmi vyhledávaným turistickým cílem.
Ohledně naší podpory turistického ruchu ještě připomenu posílení autobusové linky 438 do Českého Švýcarska, a to konkrétně z Děčína přes Hřensko na Mezní louku a linky 434 z Děčína do okolí Krásné Lípy. V předchozích letech starostové těchto míst dlouhodobě volali po posílení dopravy a my jsme jim nyní díky našemu dopravci DSÚK mohli vyjít vstříc.
Přeji vám příjemné cestování v integrovaném systému Doprava Ústeckého kraje. Pravidelný cestující už ví, že je možné využít i výhodné celodenní jízdenky, které jsou samozřejmě i skupinové a které platí na území celého Ústeckého kraje. Ty vám zároveň ulehčí cestování a přestupy. Více info na www.dopravauk.cz, kde se dozvíte vše potřebné. 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama