Ing. Miloslava Vostrá

  • KSČM
  • Braškov
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.06.2020 21:47:24

Pomoc především malým obcím má smysl

 Pomoc především malým obcím má smysl

Sněmovna minulý týden přijala usnesení, v němž žádá vládu, aby v případě obcí do 3000 obyvatel navrhla řešení výpadku jejích příjmů ze sdílených daní v souvislosti s pandemií.

Jsem ráda, že kolegové poslanci přijali můj návrh usnesení. Zajištění investičních akcí u těchto malých obcí je velmi důležité. Nikdo totiž nechce, aby obce doplatily na vzniklou situaci, která nejvíce dopadá právě na nejmenší obce, kde výpadek každých deseti tisíc hraje velkou roli. Proto jsme se snažili najít nějaké racionální řešení. Malé obce můžou tyto finanční prostředky investovat například do mateřských škol či do výstavby tolik potřebných obecních bytů. Díky této pomoci udržíme lidi na venkově. Vylidňováni nic dobrého nepřináší. Místní firmy budou mít navíc práci v rámci těchto investic. Pomůžeme tak ekonomice v regionu. Jde o konkrétní a hmatatelnou pomoc především pro obyvatele těchto dotčených obcí, které by si bez naší pomoci v mnoha případech jen těžko poradily.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama