Bc. Iva Kalátová

  • ANO 2011
  • Rotava
  • zastupitelka města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.06.2020 15:54:00

Zažila jsem nezaměstnanost 18 %

Zažila jsem nezaměstnanost 18 %

Projev na 49. schůzi Poslanecké sněmovny 5. června 2020, k návrhu změny zákona o pomoci v hmotné nouzi.

Dobrý den vám všem. Děkuji za slovo, pane předsedající. Shodou náhod stojím tady před vámi coby poslankyně, ale na podzim v roce 2011 jsem se stala starostkou sociálně vyloučené lokality ve městě Rotava. Co je sociálně vyloučenou lokalitou? Je to taková lokalita, kde je počet vyplacených sociálních dávek nad průměrem, stejně tak kriminalita, myslím nad průměrem České republiky, a stejně tak nezaměstnanost.

Zažila jsem nezaměstnanost 18 %, o kriminalitě a vyplacených dávkách - to jsme byli někde na špici v republice.

Když přijdete a začnete dělat starostu, tak první, co si položíte za otázku a zjistíte, že vám odcházejí lidé z města a stěhují se jinak, proč tomu tak je, co můžete udělat? Co můžete udělat pro to, aby ten člověk zůstal, je - odpovědět si na základní otázku: Má práci, má kde bydlet, může vychovat děti, má zabezpečené určité sociální podmínky? Zkrátka si řekne, že to město je dobrým místem pro jeho život.

Ale když začnete tyto věci řešit a zjistíte, že nemůžete pomoci většinové populaci, protože především pomáháte někomu jinému, tak jste v bezvýchodné situaci a uděláte co? Snažíte se těchto lidí z vaší lokality zbavit. To je přece špatně. Pojďme to řešit.

Já vítám a děkuji, že někdo našel odvahu a tuhle otázku tady otevřel. Já mám teď tlak asi 220/120, takže to raději ukončím a požádám vás, postavme se k tomu čelem, byť je to jakkoliv nepříjemné!

Děkuji za pozornost. (Potlesk.)

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama