Mgr. František Jura

  • ANO 2011
  • Olomoucký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.06.2020 16:50:00

Lampiony štěstí se v Prostějově pravděpodobně vypouštět nebudou

Lampiony štěstí se v Prostějově pravděpodobně vypouštět nebudou

Rada města Prostějova dala zelenou regulaci používání pyrotechniky v Prostějově a doporučila zastupitelům odsouhlasit její návrh na změnu Obecně závazné vyhlášky č. 8/2019, kterou se reguluje používání zábavní pyrotechniky.

„Změna spočívá v tom, že do původní vyhlášky o regulaci používání zábavní pyrotechniky bude zakotven zákaz vypouštění lampionů štěstí. Na celém území města Prostějova je zakázáno vypouštění lampionů štěstí. Tento zákaz platí bez výjimky po celý rok,“ uvedl primátor František Jura.  Obecně závazná vyhláška 8/2019 stanoví zákaz používání zábavní pyrotechniky na veřejných prostranstvích města Prostějova. 

„Z důvodu, že čínské lampiony štěstí se po jejich vypuštění pohybují nekontrolovaně a jejich pohyb je ovlivněn pouze povětrnostními vlivy, nikoliv vůlí osoby, která takový lampion vypustila, je nutno zákaz vypouštění lampionů štěstí vztáhnout na celé území města Prostějova,“ doplnil informaci primátor Jura. 

Lampionem štěstí se pro účely této vyhlášky rozumí výrobek, který se skládá z balonu různého tvaru a materiálového složení, schopného zachytit a po určitou dobu udržet zahřátý vzduch či horké spaliny, opatřeného v jednom místě otvorem pro vnikání teplého vzduchu či horkých spalin do vnitřní části balonu a dále hořlavé či nehořlavé nosné konstrukce vyvíječe plamenného hoření, horkých spalin či teplého vzduchu, umisťovaného v otvoru balonu. Výrobek je po naplnění balonu horkým vzduchem či spalinami z vyvíječe plamenného hoření určen k neřízenému vypuštění do volného prostředí.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama