Ing. Anna Hubáčková

  • BPP
  • Hodonín
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.06.2020 18:25:15

Jako staromilec chci, abychom do Ústavy zasahovali minimálně

Jako staromilec chci, abychom do Ústavy zasahovali minimálně

Projev na 24. schůzi Senátu dne 11. 6. 2020 k návrhu senátního návrhu ústavního zákona senátora Martina Červíčka a dalších senátorů, kterým se mění Listina základních práv a svobod

Děkuji za slovo, chtěla bych ve svém vystoupení říct, nejsem nositel zbraně, mám spoustu kamarádů, kteří zbraně nosí, spoustu kamarádů, kteří zbraň nenosí, pracovala jsem se zákonem o zbraních.

Můj důvod, proč nezvednu nebo nebudu hlasovat pro tento zákon, je, že jako občan ctím naši ústavu a Listinu základních práv a svobod, jsem velký staromilec, chtěla bych, abychom do těchto dokumentů zasahovali minimálně, pokud skutečně máme velmi vážný důvod, necítím takové obavy o to, že nám někdo chce odebrat právo nosit zbraň. Naopak si té normy, se kterou jsem pracovala, moc vážím, možná zaslouží nějaké posílení, už v průběhu projednávání jsem všem aktérům petice a všem zastáncům říkala, budu připravena s vámi spolupracovat na zlepšení naší normy, tak abychom se o ni mohli opřít. Prosím, zkusme ústavu nerušit, nerozšiřovat, nezasahovat do ní.

Jenom bych chtěla ještě doplnit svoji zpravodajskou zprávu v tom, aby byl dobře pochopen teď ten procedurální postup. Projednáváme změnu ústavního zákona, ale dnes ještě ne přesné znění nebo ne předložený návrh, který by měl být dnes schvalován 3/5. Ne. Aby nevznikl dojem, že už dneska hlasujeme o zákonu a potřebujeme 3/5. Je to návrh, který půjde do Poslanecké sněmovny klasickým hlasováním. Přikláním se ještě jednou na závěr své řeči, nezasahujme do ústavy. Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama