Robin Povšík

  • Mladá Boleslav
  • náměstek primátora
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,34. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.06.2020 15:05:00

Mokřad u Lysé se kvůli záchranářům ničit nemusí

Mokřad u Lysé se kvůli záchranářům ničit nemusí

Výcvikové středisko Svět záchranářů má kraj postavit ve Vrchbělé na Mladoboleslavsku, tvrdí Robin Povšík, předseda středočeské ČSSD a kandidát na hejtmana v podzimních volbách.

Podle něj je nesmysl kvůli tomu zničit mokřad Žabák na Nymbursku, útočiště desítek druhů ptáků.

„Svět záchranářů je krásný projekt pro bezpečnost nás všech, hlavně našich dětí. Může se klidně postavit jinde, aby se nemusel zlikvidovat mokřad u Lysé,” vyzval Povšík vedení Středočeského kraje.  Podle něj je spor rozdělující politiky i veřejnost o mokřad zbytečný, protože kraj disponuje vhodným pozemkem ve Vrchbělé na Mladoboleslavsku.

„Zapojme zdravý selský rozum: musíme zachránit cenný přírodní prvek a domov vzácných druhů, ten přesuneme těžko někam jinam. Ale postavit záchranářské centrum jinde, na to stačí změnit politické rozhodnutí,” dodal Povšík.

Na východ od města Lysá nad Labem má na místě současného mokřadu Žabák po jeho vysušení vzniknout výcvikový areál pro středočeské záchranáře. Čeká se na souhlas středočeského zastupitelstva s koupí městského pozemku, na němž se mokřad rozkládá.  Žabák je podle ekologů útočiště ohrožených druhů ptáků, plazů a obojživelníků


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama