ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.06.2020 7:35:00

Prosazujeme "lidové veto" po vzoru Švýcarska

Prosazujeme "lidové veto" po vzoru Švýcarska

Komentář na facebookovém profilu k institutu referenda

 Nejsme fanoušci nadužívání institutu referenda. Líbí se nám spíše referendum negativní, brzdící špatné nápady politiků. Prosazujeme "lidové veto" po vzoru Švýcarska.

Když už se ale politici lidí na jejich názor ptají, pak by ho měli respektovat. Pokud by tehdejší NE Lisabonské smlouvě politici respektovali, mohli jsme si ušetřit mnoho trápení. Jednotlivým státům by zůstalo právo veta, nemohly by se přehlasovávat a lidé by neztráceli důvěru v účinnost klidného demokratického rozhodování.

K opakování referenda o EU přitom v roce 2009 nedošlo poprvé. První případ opakování referenda nastal už v roce 1993 v Dánsku při schvalování Maastrichtské smlouvy a přineslo to podobně nešťastné následky. Proto rozhodně stojí za to si neúctu k výsledkům referenda pravidelně připomínat.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama