Martin Duška

  • Piráti
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.06.2020 12:54:00

Praha 11 spustila rozklikávací rozpočet

Praha 11 spustila rozklikávací rozpočet

Hospodaření městské části otevřeně a přehledně.

Zajímá vás, jaké má Praha 11 příjmy, kam investuje nebo za co utrácí? Vůbec poprvé má veřejnost možnost prohlédnout si detailně hospodaření městské části, a to díky rozklikávacímu rozpočtu. Ten byl v červnu spuštěn v testovacím režimu přes aplikaci CityVizor.

Rozklikávací rozpočet je interaktivní, transparentní a velmi snadno ovladatelný informační zdroj o hospodaření obce, jehož smyslem je přiblížit občanům vhled do veřejných financí z pohodlí domova.

„Ve spolupráci s předsedkyní výboru pro otevřenou radnici Zuzanou Böhmovou jsme s Magistrátem hl. m. Prahy vyjednali, aby pro městské části zakoupil překlápěcí modul mezi naším účetním systémem a vizualizačním webovým rozhraním CityVizor, což byl pro spuštění rozklikávacího rozpočtu nezbytný krok. Díky tomuto nástroji si nyní může hospodaření městské části projít každý, a to ve srozumitelné a přehledné formě,“ vysvětlil Martin Duška (Piráti), radní MČ Praha 11 pro otevřenou radnici.

Rozklikávací rozpočet Prahy 11 je k dispozici ZDE. Zatím obsahuje data pouze za rok 2020, postupně však do něj budou doplněny i informace o hospodaření městské části v minulých letech. Dovolujeme si zároveň upozornit, že webové prostředí běží v testovacím režimu a může obsahovat nepřesnosti nebo výpadky některých funkcí, prosíme tedy o pochopení.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama