Ing. Jitka Volfová

  • ANO 2011
  • Liberecký kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.06.2020 15:05:00

Kraj letos na obce bezplatně převede pozemky v hodnotě více než 5 milionů korun

Kraj letos na obce bezplatně převede pozemky v hodnotě více než 5 milionů korun

Bezpečnost občanů je na prvním místě, a proto Liberecký kraj chce ještě v prvním pololetí tohoto roku převést více než 9,5 tisíce metrů čtverečných pozemků šesti obcím a přes 2,6 tisíce metrů čtverečných pozemků čtyřem městům.

„Za pozemky v celkové hodnotě 5 064 088 korun od samospráv peníze nechceme. Cílem kraje je podpořit města a obce, aby stavěly podél komunikací chodníky, a zvýšila se tak bezpečnost chodců i řidičů,“ uvedla statutární náměstkyně hejtmana pro řízení ekonomiky, správy majetku a informatiky Jitka Volfová.

Největší plochu pozemků, cca 8.584 m2, Liberecký kraj v současné době převádí na statutární město Liberec. Velký pozemek bezplatně získá i obec Pěnčín, kde se jedná o výměru cca 3.768 m2.

Investice do chodníků rovněž napomáhají dalšímu rozvoji samospráv. „Majetkoprávní vypořádávání pozemků je pro obce mnohdy velice náročné a nákladné. Kraj jim tímto způsobem může situaci alespoň částečně ulehčit. A dokud budeme mít vhodné pozemky, budeme v tom určitě pokračovat,“ uzavřela Jitka Volfová.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama