Mgr. Martin Chmela

  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.06.2020 23:48:00

Dům na písku

Dům na písku

Autor se zamýšlí nad příčinami rozvratu Západu, jak jsme ho znali a ke kterému mnozí z nás vzhlíželi.

Tento článek začnu citací Bible, konkrétně budu citovat Matoušovo evangelium 7,24-27:

A tak každý, kdo slyší tato má slova a plní je, bude podoben rozvážnému muži, který postavil svůj dům na skále. Tu spadl příval, přihnaly se vody, zvedla se vichřice, a vrhly se na ten dům; ale nespadl, neboť měl základy na skále. Ale každý, kdo slyší tato má slova a neplní je, bude podoben muži bláznivému, který postavil svůj dům na písku. A spadl příval, přihnaly se vody, zvedla se vichřice, a obořily se na ten dům; a padl, a jeho pád byl veliký.“

Tato moudrost je hluboce nadčasová. Bez ideálů, hodnot nebo víry v něco nebo někoho je člověk, na kterého působí určitý tlak, náchylný k strmému pádu. Toto neplatí jen pro jednotlivce, ale i pro celá lidská společenství (státy). Stačí se například podívat na současné dění na Západě. Dnes a denně jsme svědky vnitřního rozpadu Západu. Šokují nás záběry utíkajících policistů před demonstranty nebo záběry policistů a vojáků před nimi klečícími. Vidíme rabování, ba dokonce vypalování budov. Také jsme svědky kulturní revoluce, kdy je přepisována historie včetně strhávání soch historických postav. V západních státech na mnoha místech státní moc už vůbec neexistuje, přičemž státní moc je jeden z definičních znaků státu. 

Hlavním důvodem současného stavu Západu je cílevědomé zpochybňování a odstraňování hodnotových základů, na kterých západní společnost stojí a tvoří její identitu. Identitu Západu nekrade Rusko a Čína, Západu ji bere paradoxně politická síla vzniklá v něm samotném, jež je často označovaná za tzv. progresivismus. Proč to progresivisté dělají? Chtějí rozbít několika tisícileté uspořádání společnosti, aby vytvořili společnost úplně novou, v souladu s jejich teorií o dokonalém společenském uspořádání, anebo jejich cílem je jen způsobit a udržovat chaos. Každopádně pokud někdo chce změnit/zničit společnost, musí nejprve odstranit její základy. Západní společnost stojí na křesťansko-židovských základech, a proto progresivisté vedou dlouhodobý (v řádu desítek let) frontální útok například na institut rodiny, bojují proti identifikaci muže a ženy. Snaží se postavit proti sobě většinu a menšinu. Podporují nelegální migraci. Nově se snaží zpochybnit a vymazat část historie, jelikož historie významně tvoří identitu společnosti. Až společnost ztratí základy, na kterých stojí a které ji drží pohromadě, rozpadne se. Ve své podstatě se jedná o plán pekelně geniální a účinný, založený na myšlence, že všechno je jen o tlaku a času.

Už by jejich plán dávno vyšel, kdyby neexistovali „zlotřilí“ konzervativci, kteří nahlas říkají, že jsou od přírody pouze dvě pohlaví, že je odporné přepisovat historii, že inkluze ničí školství apod. Progresivisté z těchto vyřčených objektivních pravd rudnou vzteky. Z tohoto důvodu jsou konzervativci nejen na Západě považováni progresivisty za největší nepřátele lidstva, proto jsou progresivisty neustále zesměšňováni, zastrašováni, dokonce jsou z veřejné debaty úplně vymazáváni. Pokud se nechceme probudit v chaosu, nebo ve světě s „jediným povoleným pokrokovým názorem“, nesmíme se těchto praktik zaleknout, ale musíme proti progresivismu bojovat, minimálně stejně trpělivě, jako progresivismus bojuje proti základům naší civilizace. Naše největší výhoda je ta, že máme hodnoty, za které má smysl bojovat. Historie nám říká, že vždy má větší šanci na vítězství ten, kdo za něco bojuje než ten, který bojuje jen proti něčemu. Ostatně klíč nalezneme v úvodním citátu Bible. Pokud budeme mít neochvějně danou identitu a hodnoty, tak jakákoliv snaha o rozpad společnosti bude marná.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama