JUDr. Bohumil Šimek

  • BPP
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.06.2020 14:09:00

Schválili jsme nákup voucherů do brněnských divadel

Schválili jsme nákup voucherů do brněnských divadel

Akce je oficiálním startem projektu Chytré prázdniny a zároveň symbolickým poděkováním všem, kdo v době koronavirové na jižní Moravě pracovali ve ztížených podmínkách nebo nezištně a obětavě pomáhali.

 Od 17 hodin bude VIDA! k dispozici pozvaným hostům z řad zdravotníků, hygieniků, záchranářů a pečovatelů, policistů a hasičů, kteří byli v uplynulých měsících takzvaně v první linii. Pozvaným hostům a jejich dětem budou k dispozici všechny expozice, doprovodný program s překvapením v podobě desetimetrové makety planety Země a živého koncertu třicetičlenného orchestru Moravia Brass Band. S ohledem na to, že kapacita VIDA! je omezená na počet cca 800 hostů, koncert se bude živě přenášet na youtube a na frekvencích Českého rozhlasu Brno. Přímý přenos začíná v 19.30 na frekvenci 106,5 FM a stream na facebookové stránce Jihomoravského kraje nebo přímo na youtubovém kanálu „Koncerty Českého rozhlasu“. Spolupořadateli celé akce jsou VIDA! science centrum, Hvězdárna Brno a Český rozhlas Brno, Visualove a Moravia Brass Band.

„Poděkování Jihomoravského kraje má několik rovin. Jednak jsme minulý týden schválili nákup voucherů do brněnských divadel. Obdarujeme jimi naše zdravotníky, záchranáře, pečovatele, hasiče, policisty a hygieniky a zároveň tím podpoříme tyto kulturní instituce. A příští středu jsme pozvali do VIDA! science centra ty, kdo byli nejvíce zatíženi v těch náročných uplynulých měsících. Všichni, kdo si naše poděkování bezesporu zaslouží, se ale na tuto akci nevejdou, a proto jsme se rozhodli přenášet koncert živě tak, aby si ho mohlo užít co nejvíce lidí na jižní Moravě. Těch, kdo nějakým způsobem pomáhali, je mnoho a já bych je rád tímto pozval k poslechu nebo streamu celého koncertu. Věřím, že je potěší,“ řekl hejtman Bohumil Šimek.

„Jsme rádi, že můžeme být hostiteli této jedinečné akce. Během karantény jsme se starali o děti pracovníků z řad potřebných profesí a máme radost, že nyní můžeme přivítat i jejich rodiče. V průběhu večera si mohou užít jak naši vnitřní expozici, tak hravou vědu pod širým nebem ve venkovní expozici. Připravili jsme také zajímavá stanoviště s pokusy. Věřím, že zážitků si hosté odnesou spoustu,“ řekl Lukáš Richter, ředitel VIDA! science centra.

„Tato akce je nejen skvělým propojením Chytrých prázdnin a poděkování, ale také dalším důkazem, že Jihomoravský kraj fandí vědě. Hvězdárna se jako jeden ze spolupořadatelů tohoto odpoledne postará o kvalitní videoprojekci a v rámci něho také poprvé představíme veřejnosti naši desetimetrovou Zemi v plné kráse, a ještě s malým překvapením. Srdečně všechny zvu na online přenos,“ dodal ředitel Hvězdárny Brno Jiří Dušek.

„Jak nejlépe mohou umělci poděkovat? Samozřejmě živým koncertem, a to pod vedením Chuheie Iwasakiho. Repertoár složený z filmové hudby je tematicky plný superhrdinů. Jsme velmi rádi, že se na tomto projektu pojí umění ruku v ruce s vědou a my jako zástupci nezávislé hudební scény můžeme být u toho. Všechny srdečně zveme na stream tohoto výjimečného koncertu,“ řekla Kristýna Ratajová, manažerka Moravia Brass Bandu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama