ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.06.2020 16:41:00

Nástrojem zvůle státní moci se postupně stala finanční správa

Nástrojem zvůle státní moci se postupně stala finanční správa

Komentář na facebookovém profilu k metodám Finanční správy

 Totalitní státy disponují složkami, které likvidují oponenty a části společnosti, které jim nejsou pohodlné. Za nacismu a fašismu v Evropě to byly ozbrojené složky SA v Německu, squadristé v Itálii. Za komunismu u nás STB a lidové milice.

Kriminalita se v posledních desetiletích měnila od násilné ke kriminalitě bílých límečků, i státy s pevnou rukou na občany, se začaly orientovat na jinou formu likvidace nepohodlných. U nás se nástrojem zvůle státní moci postupně stala finanční správa. I ta používá metody, které jsou těmto složkám blízké. Zastrašování, shora nařížený direktivní výběr cílů a odměňování podle počtu zlikvidovaných.

„Dostaneme shora nařízeno, že musíme vydat určitý počet zajišťovacích příkazů nebo udělat určitý počet dražeb zabaveného majetku. Podle toho se hodnotí finanční úřad,“ říká v reportáži Taťána Zmydlená, vedoucí vymáhacího oddělení ve Valašském Meziříčí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama