ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.01.2012 16:13:38

Vystudoval JUDr. Vít Bárta práva za víkend?

Vystudoval JUDr. Vít Bárta práva za víkend?

Bárta nezná institut utajeného svědka

 V úplatkářské kauze Víta Bárty se před časem objevil utajovaný svědek Tomáš Jánský. JUDr. Bárta se pohoršuje nad tím, že se svědek odtajnil a jeho jméno je ve spise. Bárta proto kritizuje práci policie. Možná by si měl superguru zopakovat některé ročníky jak právnické fakulty, tak policejní akademie. Institut utajeného svědka podléhá jasným pravidlům, např. vystupuje pod jinou identitou, chodí k výslechům v jiný čas, nesmí ho znát nikdo, kdo chodí do spisu, tedy ani právníci obviněných osob. O utajeném svědkovi rozhoduje policie, a pokud dospěje k názoru, že režim utajeného svědka není potřeba, svědka odtajní, resp. jeho výslech či informace zařadí do spisu.

To se stalo i v případě rádoby korunního svědka Tomáše Jánského. Jeho výpovědi jsou nevěrohodné, netýkají se úplatkářské kauzy a svůj postup neustále konzultoval s lidmi z ABL, například Václavem Jahodářem apod. Navíc se v minulosti Jánský podílel na Bártových sledovacích a vyděračských praktikách. Z těchto důvodů policie svědka označila za nevěrohodného a režim utajení zrušila. A je to rozhodnutí policie pod dohledem dozorujícího státního zástupce a "právník" Bárta se může postavit třeba na hlavu, postup policie je v pořádku.

Co není v pořádku je to, že jméno Tomáše Jánského ze spisu veřejnosti sdělil přímo JUDr., superguru, ředitel zeměkoule Bárta v televizním rozhovoru. Obsah spisu je tajný a za zveřejnění informací ze spisu by měl dostat pokutu.

Nyní ještě k osobě Tomáše Jánského. Evidentně se obrátil na policii z popudu Bárty a "stratégů" ABL. Ti připravili provokaci, která měla mít podobný význam jako zinscenovaná diskreditační nahrávka Kristýny Kočí. Patrně si ale na celé akci nedali dostatečně záležet a vytvořili paskvil. Navíc Jánský neustále konzultoval svůj postup s bezpečnostním guru "veverek" Václavem Jahodářem a předpokládám, že i s Michalem Morozem, což policii utvrdilo v tom, že svědek Jánský je nevěrohodný.

Chtěl bych ale veřejnosti připomenout starší nahrávku, na které Bárta mluví o to, jak mu prezident Klaus zobe z ruky, že čaroděj Babák kouzlí finance pro stranu a že by ve "veverkách" měl skončit Radek John a internetové referendum o novém předsedovi by poprvé nemělo být zmanipulované. Že by se tato slova z Bártovy nahrávky začala naplňovat, když Klaus podporuje asi nejneschopnějšího ministra školství v historii Josefa Dobeše proti akademické obci? Nebo budeme muset čekat až se naplno projeví další scénáře z Bártových výroků například o tunelování státních peněz pro podivné financování Věcí veřejných, o falešných referendech a Bártou řízeném odsunutí Johna na smetiště dějin (ne, že by tam nepatřil)? Věci veřejné přinesly nový styl do politiky - vydírání, špehování, bezskurpulozní tunelování, lež a přetvářku. Myslím, že toho už bylo dost.  Doufám, že nejen občané, ale i premiér Nečas si uvědomili, že politická angažovanost Věcí veřejných posouvá naši zemi do Palerma začátku minulého století. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama