Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.06.2020 21:09:00

Policisté budou mít strach a raději budou situaci monitorovat, místo aby konali

Policisté budou mít strach a raději budou situaci monitorovat, místo aby konali

Komentář na facebookovém profilu k situaci v USA a policii

Ostrakizace policistů v různých metropolích v Evropě a Severní Americe je pro mě absolutně nepochopitelná a nebezpečná. Některé, mnohdy levicové či zelené, radnice nechápou, že policie je tu od toho, aby nás chránila a dohlížela na dodržování práva a zajistila veřejný pořádek.

Pokud neexistuje řád a pořádek, ohrožuje se tím bezpečnost obyvatel a nastupuje na scénu chaos. Takhle jednoduchá ta rovnice je. Různé pokusy, jako byl ten ve čtvrti Capitol Hill v americkém Seattlu, kde vyhlásili „autonomní zónu“ bez přítomnosti policie, vždy nakonec končí rabováním, krádežemi, vloupáními, přepadeními, žhářstvím, ale i znásilněními. V Berlíně zas novou legislativou ukazují, že svým policistům nedůvěřují. Pokud budou muset policisté neustále dokazovat, že jejich zákrok nebyl rasistický, povede to k jedinému – budou mít svázané ruce, budou mít oprávněné obavy zasáhnout a raději budou přehlížet porušování zákona i v případech, kdy je nutné bezprostředně jednat. Policisté budou mít strach a raději budou situaci monitorovat, místo aby konali.

Evropa je na tom s rasismem lépe než v minulosti, ačkoliv excesy se dějí. A já jen prosím, nevytvářejme problémy tam, kde reálně nejsou, a važme si těch, kteří chrání naši bezpečnost a neztěžujme jim práci prázdnými výkřiky a podružnostmi...

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama