Miroslava Němcová

  • ODS
  • Praha 1
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.07.2020 16:13:00

Nechceme znormalizovanou ČT

Nechceme znormalizovanou ČT

Komentář poslankyně Miroslavy Němcové k odvysílné reportáži o Agrofertu.

Tlak na ČT sílí. Firma Agrofert žaluje pořad Reportéři ČT. Jedná se o reportáž, která popisuje, jak dopadl úředník, který si dovolil ‚dodanit‘ firmu ze svěřenského fondu předsedy vlády. Úředník byl potrestán přeložením. Dva pravomocné soudní rozsudky konstatovaly, že firma spadající nyní pod Agrofert špatně odvedla daně a přeložení (potrestání) úředníka bylo protiprávní. Na základě těchto pravomocných rozsudků vznikla reportáž, která se Agrofertu nelíbí.

O snaze hnutí ANO podrobit si ČT svědčí způsob projednávání zpráv o činnosti a hospodaření veřejnoprávní televize ve Sněmovně. Vypovídající je také volba členů Rady ČT na základě prolustrování kandidátů na vhodné a nevhodné z hlediska zájmů hnutí ANO, které vypracoval předseda volebního výboru Stanislav Berkovec (ANO). Zaznamenali jsme i výroky poslanců za ANO namířené konkrétně proti pořadům České televize, které premiérovi vadí: Reportéři, 168 hodin, Otázky Václava Moravce. Nechceme znormalizovanou veřejnoprávní televizi, odmítáme omezení svobody slova.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama