Ing. Vojtěch Munzar

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.07.2020 6:28:00

Paušální daň se vyplatí jen úzké skupině živnostníků

Paušální daň se vyplatí jen úzké skupině živnostníků

Komentář na facebookovém profilu k paušální dani pro OSVČ

 Vláda schválila návrh paušální daně pro OSVČ, ta se vyplatí pouze úzké skupině živnostníků. Většinou těm, kteří vydělávají více, dnes mají menší daňový výdajový paušál a neuplatňují slevy na děti.

Navíc vláda její uplatnění omezila do výše tržeb 800 tisíc korun. Daňový systém tak stále více připomíná bojovku. Limit pro daňové výdajové paušály 2 miliony korun, hranice pro povinnou registraci k DPH 1 milion korun, nově paušální daň 800 tisíc korun.

Vláda argumentuje snížením administrativní zátěže, ale největší papírování pro podnikatele nastává, když je plátcem DPH. Přitom vládní strany již dvakrát odmítly můj návrh na posunutí hranice pro plátce DPH na 2 miliony korun. Při nejbližší příležitosti návrh podám znovu.

ZDE je bezvadný přehled o paušální dani. Podívejte se, jestli by se vám vyplatila.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama