Ondřej Profant

  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,44. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.07.2020 11:39:00

ČSÚ začne zveřejňovat data o registrovaných partnerstvích

ČSÚ začne zveřejňovat data o registrovaných partnerstvích

Komentář na facebookovém profilu k zahrnutí registrovaných partnerství do statistik ČSÚ

Český statistický úřad začne zveřejňovat data o registrovaných partnerstvích a četnosti jmen a příjmení!

Na můj popud budou data o registrovaných partnerstvích součástí oficiálních statistik. Upozornil jsem totiž ředitele ČSÚ, že úřad nezveřejňuje žádné kontinuální statistiky ani po 14 letech od uzákonění registrovaných partnerství. Z oficiálních zdrojů nevíme, kolik lidí vlastně v registrovaných partnerstvích žije nebo kolik se v nich vychovává dětí.

Podobná situace byla i u statistiky četnosti jmen a příjmení. Tato data byla několik let publikována Ministerstvem vnitra a byla používána mimo jiné v projektu KdeJsme.cz. V roce 2017 ministerstvo data najednou přestalo publikovat a odůvodňovalo to ochranou osobních údajů.

Jsem rád, že se s panem ředitelem Rojíčkem z ČSÚ podařilo navázat konstruktivní spolupráci. Rovněž je důležité, že při zveřejňování bude věnována maximální pozornost ochraně osobních údajů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama