Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.07.2020 14:51:05

Naplňme slib Václava Havla.

                       Naplňme slib Václava Havla.

Česká republika po třiceti letech zvenku nainstalovaného kapitalismu se stala vykradenou ekonomickou kolonií Západu.

 

Zápasící s nejvyšším schodkem státního rozpočtu ve své historii. Se závažím zlikvidované vlastní obranyschopnosti, zdevastovaného školství a sociálního zabezpečení svých obyvatel. Deset let práce občana navíc v porovnání s obdobím za  socialismu je jedním z příkladů.

   V diáři pravicových stran v roce připomenutí si 102 let vzniku samostatného československého státu zůstala již jen tři výročí, hodna k připomínání, O to více ale důsledněji a intenzivněji! Únor 1948, popravení Milady Horákové a 21. srpen 1968.

V zapomnění tak upadla nejen výročí spojená s podpisem mnichovské dohody  30.9.1938, ale i datum  15.3.1939, připomínky počátku naší  šestileté okupace  Německem.

    V Praze boříme pomník maršála Koněva  a obdivujeme nový pomník vlasovcům. Ve světě se směrem k historii  dějí  věci   nevídané !  Díky instalaci nových soch  vzdává Německo hold  vůdci světového proletariátu V.I. Leninovi, ruský lid  maršálu J.V. Stalinovi. Západ ničí sochy nejen W. Churchilla a K.Kolumbuse. Svět zásadně změnila záměrně vyvolaná koronavirová  krize majíci napomoci  „zakrýt“  nastupující hlubokou ekonomickou krizi. Stranou nezůstává ani pokračování vojenské konfrontace Západu.  Část amerických vojáků mění  svůj „druhý domov.“  Z Německa šup do Polska, hezky blíže území RF.

    Stále více občanů, přestože veřejně hovořit o těchto věcech je zatím „nemožné“ si uvědomuje, že k obnovení skutečné suverenity a dřívější prosperitu našeho státu je nezbytné jeho vystoupení z EU a NATO. Od převratu v roce 1989 nejvýznamnější Čech, humanista Václav Havel svým občanům sliboval mnohé. Mimo jiné, že náš stát  po vystoupení  z Varšavské smlouvy  nikdy již nevstoupí do žádného vojenského paktu. Sliby a světská sláva někdy ale nejdou dohromady.

    Pro KSČM je otázka  vystoupení ČR z  útočného paktu NATO  trvalou  programovou prioritou. V době, kdy členské státy NATO  se zmítají v narůstajících  problémech  se  naplnění  zmíněného slibu stává   stále aktuálnějším. Jeho uskutečněním navíc vzdáme poctu  muži mnoha přívlastků, Václavu Havlovi. Lidem celé planety pak naději, že ve 21. století je možné nakupující se problémy lidstva řešit jinak než vojenskou cestou.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama