Ing. Pavel Sehnal

  • Praha bez chaosu
  • Praha 18
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,71. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.07.2020 20:41:00

Co jsem to tehdy vlastně panu Jakešovi napsal?

Co jsem to tehdy vlastně panu Jakešovi napsal?

Vzkaz na facebookovém profilu Miloši Jakešovi.

Dnes, po 30 letech, si marně lámu hlavu, co jsem to tehdy vlastně panu Jakešovi napsal. Byla před námi sametová revoluce, což jsme tehdy ještě nevěděli, já pracoval ve fabrice Tesla Elstroj jako konstruktér. Tehdy jsem napsal otevřený dopis panu Jakešovi. Důležité bylo to slovo pane. Tehdy se všechny dopisy začínali slovem soudruhu, soudruhu řediteli, soudruhu náměstku, a tak dále. Já jsem bojoval za možnost rozšíření volebního systému, aby byl v České republice pluralitní systém více volebních stran. Tak jsem to všechno sepsal do otevřeného dopisu, jak toužíme po svobodě a demokracii a na začátku dopisu jsem napsal Vážený pane Jakeši a poslal ho. Mně to připadalo hodně odvážné, možná až přímo rebelské.

Nevím, jestli bych ještě můj dopis panu Jakešovi našel, musel bych prohledat svoje staré počítačové diskety, ale nemám počítač, který by dokázal staré diskety přečíst. Dnes bych rád panu Jakešovi vzkázal, že jsme se toho sytému více volebních stran dočkali, máme asi i více svobody a demokracie, než jsme si tehdy uměli představit. Možná tomu pomohl i ten můj otevřený dopis.

Neváhejte, pište a vykřičte, co si myslíte, protestujte, třeba to pomůže.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama