Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.07.2020 7:52:46

Minulé dny ve znamení odchodů politiků

                  Minulé dny ve znamení odchodů politiků

Minulé dny byly ve znamení „odchodů“ tří významných představitelů politických stran.

 

Úmrtím bývalého generálního tajemníka ÚV KSČ Miloše Jakeše se nic nezmění na tom, že mezi lidmi zůstane kontroverzním  mocenským představitelem tehdejšího socialistického státu. Osobností, která do poslední chvíle odolávala politickému lynči v podobě soudů obvinění z velezrady. Atakován Úřadem dokumentace a vyšetřování zločinů komunismu za zneužití pravomoci úřední osoby. Odešel  politik,který ačkoliv byl v prosinci 1989  vyloučením  z KSČ  „hozen přes palubu“  v zájmu  obnovení  reputace  a důvěry tehdejší  vládnoucí strany KSČ, hájil a zůstal do poslední chvíle svého života věrný  myšlence  socialismu , ve vybudování sociálně spravedlivé společnosti o čemž svědčí jeho pravidelná  účast na  oslavách Svátku práce a dalších pořádaných akcích  KSČM.

     Svůj odchod po příštích volbách z poslanecké sněmovny ohlásily dvě nejvýraznější tváře TOP 09 Karel Schwarzenberg  a Miroslav Kalousek.  O vztahu „vlastence“ se švýcarským pasem   k českému národu   Karla  Schwarzenberga toho bylo napsáno již mnoho.

Poválečné vysídlení sudetských Němců z českých zemí ex-  ministr zahraničí označil  za vyhnání, v televizním duelu prezidentských kandidátů s Milošem Zemanem národu sdělil, že Benešovy dekrety již nejsou platné.  V jeho případě tomu tak zřejmě bylo. Bezproblémově  zrestituované  zámky Orlík a Čimelice s lesy  a poli v jejich okolí, nebo majetek na Kutnohorsku o tom svědčí.  Politik „hájící české zájmy, který se v minulosti zúčastnil v americké Virginii zasedání tzv. klubu Bilderberg či zasedání podobného  uskupení  tzv. Trilaterální komise.

    S „knížetem s čírem“ odchází i představitel zarputilého odpůrce všeho, co se podařilo vybudovat za úspěšné éry 40 let budování socialistického Československa. Patrné i z jeho nedávného výroku, ve kterém se vyjádřil k Orlické přehradě „ To je největší fekál království českého, který  smrdí a je zelený. Navíc, jak známo, tak ´plně nenaplňuje svůj účel“.

    Inu, co k tomu dodat. Nejen každý truhlář i krejčí bývalého komunistického režimu znal poslání výstavby přehradních vodních nádrží. Což díky své nenávisti k tomuto zřízení lesník Schwarzenberg  musí zpochybnit. Nebýt ovšem uvedeného tzv. největšího fekálu království českého, tak v srpnu 2002, během 500 – leté povodně, celé centrum Prahy bylo by doslova spláchnuto vlnou tsunami.

     Zatímco „prasečák“ stojící uprostřed jeho pozemků v Letech se mu díky památníku podařilo zbourat, vypustit přehradu se mu zřejmě nepodaří. Možná je ale jeho sdělení spíše příznakem duševního stavu svého pokročilého fyzického věku.

  Třetím „odcházejícím“ politikem je Miroslav Kalousek, kterého Schwarzenberg označil za muže, který rozumí hospodářským a ekonomickým otázkám. V případě jeho kšeftů s podnikatelem Hávou zajisté ano!  U většiny občanů je především znám svým sklonem k alkoholu a aférami za svého působení v nejvyšších patrech politiky.

    Ačkoliv Schwarzenberg Kalouskův odchod ze sněmovny lituje ,  „obdivovaný“  ex - ministr financí na straně pravice svoje poslední slovo bohužel určitě ještě neřekl.

Zvláště, když  osobní zájmy jsou upřednostňovány nad zájmy společnosti!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama