Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.07.2020 8:39:00

Lepší pozdě, než-li později...

Lepší pozdě, než-li později...

Komentář na facebookovém profilu k soběstačnosti České republiky v ochranných pomůckách.

... alespoň v oblasti zdravotnického materiálu bychom snad příště mohli být lépe připraveni na podobné situace, jakou byla pandemie koronaviru. Na výsledky analýzy výrobních a skladovacích kapacit těchto produktů, kterou nyní (trochu "s křížkem po funuse") ministerstvo průmyslu zpracovává, jsem velmi zvědavá. Pokud se ukáže, že v některých důležitých komoditách nejsme soběstační, jako například u ochranných rukavic, jak vyplývá z článku ZDE, doufám, že se stát nespokojí pouze s konstatováním tohoto faktu a bude motivovat tuzemské firmy k získání potřebných licencí a přípravě výrobních linek. Jak jsme se již přesvědčili, každá taková investice se nám může v krizové situaci násobně vyplatit.

Podniky jsou schopné v požadovaném množství dodávat jen respirátory třídy FFP2 a FFP3 a ochranné štíty. Naopak už teď je jasné, že například vyšetřovací rukavice místní firmy dodávat nezvládnou.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama