Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.07.2020 7:15:33

Několik vět k příspěvku „Naplňme slib Václava Havla“.

Několik vět k příspěvku „Naplňme slib Václava Havla“.

Kdykoliv se objeví v médiích článek týkající se Václava Havla, vyvolá ostrou a rozporuplnou diskusi.

 

Nejinak tomu bylo i u publikovaného článku dne 8.7.2020  na stránkách HaNo „Naplňme slib Václava Havla“. Psaný politicky korektně s určitou dávkou satiry.

     Pro někoho představoval „Mimořádně odporné žvásty“, jiný diskutující se vyjádřil slovy „To jsou fakta. V archivu jsou Havlovy prohlášení a vědomě lhal. Největší slizoun jako prezident v historii naší země“ Uvedený článek neunikl pozornosti  ani Jaroslavu Bicanovi, politickému komentátoru internetového deníku  Fórum 24, aby svým čtenářům sdělil, kterak „ šéf plzeňských komunistů se ohání Havlem: chce vystoupit z NATO a tváří se, že tím naplňuje jeho vize“.

      I vrabci na drátě dávno ví, že Havlovo vyjádření, kterak republika již nikdy do žádného paktu nevstoupí, bylo účelové a lhavé, stejně jako jeho řada dalších slibů zarámovaných do politického mocenského prostředí. Pro hlavní média a pravicové křiklouny ale Havel zůstane neposkvrněnou   ikonou napořád!   Další města budou „zdobena“ jeho lavičkami mnohdy sloužící k odpočinku bezdomovců, které ale na rozdíl pomníků a soch, pokud je nezničí zub času  se bourat nebudou!  Maximálně budou doplněny po vzoru Prahy cedulkami, připomínající neduhy tohoto „humanisty“.

 Co nelze upřít současného režimu je skutečnost, že mediálně ideologii současného režimu dělá mnohem důkladněji než předchozí režim. Bez zábran, ničeho se neštítíc! Přesto, kdo ví, jak by dopadla anketa o nejhoršího prezidenta od vzniku československého státu v roce 1918. Možná, že by „nejvyšší“ stupínek k překvapení „vlivných médií“ nepatřil žádnému z „každodenně“ dehonestovaných komunistických prezidentů, ale právě „moralistovi“ Václavu Havlovi.

    Většinu mladé generace díky morálnímu společenskému bahnu omílaná 50. léta 20. století, stejně jako Havlova  „divoká“ amnestie na Nový rok 1990 již nezajímá. Musí řešit své existenčními problémy. Nemožnost pořízení vlastního bydlení a založení vlastní rodiny,  exekuce na krku, ztrátu zaměstnání.  Na rozdíl od generace „Husákových dětí“ je tak současná generace mnohdy nazývaná generací ztracenou. Pro mnohé z nich je i tato nelichotivá skutečnost skutečným odkazem Václava Havla. V rámci politické korektnosti.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama