Jana Maláčová

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.07.2020 21:40:00

Pamatujete si tu kritiku, která se na mě loni snesla?

Pamatujete si tu kritiku, která se na mě loni snesla?

Komentář na facebookovém profilu první třem dnům nemocenské

Pamatujete si tu kritiku, která se na mě loni snesla kvůli znovuproplácení prvních 3 dnů nemoci? Každý den jsem poslouchala, jak se bude nemocenská zneužívat, že budou lidé simulovat a počet nemocných stoupne…

A co se stalo? Ano, celková nemocnost za poslední rok se opravdu zvedla. Jenže se není čemu divit, koronakrize kolikrát uzavřela doma s teplotou celé rodiny. Kdyby se první tři dny neschopenky neproplácely, člověk s průměrnou mzdou by přišel o 2688 Kč. To už je pořádná díra do rozpočtu. A obavy, že se bude nemocenská zneužívat, se ukázaly jako liché.

Proplácet první tři dny nemoci je spravedlivé.  A navíc, kdo z nás by chtěl kolem sebe smrkající a kašlající kolegy, které finanční situace nutí nemoc přecházet?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama