Ing. Jaroslava Pokorná Jermanová

  • ANO 2011
  • Středočeský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.07.2020 7:37:00

Kraj podpoří projekty na zvýšení kapacit základních škol a mateřských školek

Kraj podpoří projekty na zvýšení kapacit základních škol a mateřských školek

Středočeský Fond podpory včasné přípravy projektů EU 2021+ a NIP byl nově rozšířený o oblast školství. Dotace jsou určeny na projekty, jejichž cílem je navyšování kapacit základních škol a mateřských školek.

Fond obecně slouží pro obce a jejich příspěvkové organizace k přípravě projektů, lze jeho prostřednictvím hradit především náklady spojené s projektovou dokumentací nebo s analýzami a studiemi. „Žadatel, který získá dotaci z tohoto fondu tak bude připraven s projektem na podání žádostí do evropských nebo národních dotačních výzev,“ vysvětlila hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO 2011).

Příjem žádostí bude spuštěn od 17. září, bude možné zažádat o dotaci na technickou studii, která zahrnuje návrh řešení a uspořádání záměru včetně odhadu stavebních nákladů a slouží jako podklad pro vypracování navazujících stupňů projektové dokumentace a současně jako podklad pro zpracování případné změny územního plánu. „Výše dotace na technickou studii je 1 000 Kč na navýšené kapacity o každého žáka, přičemž celkově je minimální výše dotace 50 000 Kč a maximální výše dotace je 500 000 Kč,“ upřesňuje dále hejtmanka.

Žadatel může také zažádat o dotaci na projektovou dokumentaci pro územní řízení a stavební povolení. Výše dotace na přípravu projektové dokumentace je 3 500 Kč na každého žáka, o kterého se navýší kapacita, přičemž celkově je minimální výše dotace 200 000 Kč a maximální výše dotace je 1 750 000 Kč.

Žadatel prokazuje vždy soulad připravovaného projektu se strategickými dokumenty obce, a v oblasti vzdělávání ještě dokládá prohlášení okolních obcí, že mají zájem využívat připravované navýšení kapacit mateřských a základních škol.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama