Mgr. Martin Kupka

  • ODS
  • ministr dopravy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.07.2020 9:37:00

Kompenzace pro kraje chceme ve Sněmovně projednat co nejdříve

Kompenzace pro kraje chceme ve Sněmovně projednat co nejdříve

Občanští demokraté v Senátu prosadili kompenzace pro kraje ve výši 500 Kč na osobu. ODS chce nyní zákon přednostně projednat také ve Sněmovně.

„Prosadili jsme rychlou a účinnou pomoc obcím, nyní je potřeba podpořit i kraje. Jsem rád, že Senát schválil můj návrh na poskytnutí kompenzací pro kraje ve výši 500 Kč na obyvatele. Kraje přišly o spoustu peněz a je povinností státu jim tento výpadek nahradit. Nahradit přímo a co možná nejrychleji,“ říká místopředseda senátorského klubu ODS Zdeněk Nytra, který návrh předložil.

„Ztotožňujeme se s názorem Senátu, který prosadil rychlou a účinnou pomoc krajům. Vládní řešení v podobě navýšení fondu na investice do infrastruktury nepovažuji za ideální. Dejme krajům volnou ruku, hejtmani určitě vědí nejlépe, kam potřebují peníze směřovat. Na nejbližším jednání navrhneme ve Sněmovně přednostní projednání tohoto zákona, aby se peníze dostaly ke krajům co nejdříve,“ uvádí místopředseda ODS Martin Kupka.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama