MUDr. Zdeněk Hřib

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • 1. nám. primátora hl. m. Prahy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.07.2020 17:38:00

Koronavirová situace v Praze se nelepší, spíše se horší

Koronavirová situace v Praze se nelepší, spíše se horší

Komentář na facebookovém profilu k vývoji stran koronaviru v Praze

Koronavirová situace v Praze se nelepší, spíše se horší.

Řekněme si tady proto přehledně, jaká opatření budou aktuálně platit v Praze:

  • Stejně jako ve zbytku ČR, na hromadných organizovaných akcích ve vnitřních prostorách s účastí nad 100 lidí je povinné nosit roušku.
  • Roušku je nově třeba nosit také v pražských nepobytových zdravotnických zařízeních, takže například i v lékárnách nebo čekárnách u doktora.
  • Povinnost nosit roušku je nadále platná v prostorách pražského metra.
  • Všem velmi doporučujeme nosit roušku také v ostatních vozech MHD vždy, pokud je to možné, člověk je schopen to udýchat a nedělá mu to problémy.

Včera jsme v Praze zaznamenali 52 nových případů nákazy koronavirem. Nedávno jsme také měli velké ohnisko v jednom z pražských klubů, odkud už je hlášeno 109 nakažených a předpokládáme, že číslo bude ještě dál stoupat, jak budeme trasovat další kontakty.

Z hygieny máme ale také dobré zprávy. Jen velmi malé množství nakažených se musí léčit v nemocnici. Na plicní ventilaci máme zatím "jen" jednoho člověka. Většina nakažených jsou mladí lidé, kteří nemoc zvládají bez obtíží překonat, často jsou dokonce bezpříznakoví.

Není důvod k panice, Praha je připravena. Jen buďte opatrní a ohleduplní. Když se budeme chovat odpovědně, udržíme virus pod kontrolou.

Děkuji vám za to!

P.S.: V ponděli ruším dovolenou. Spojím se s hejtmany a budeme řešit aktuální situaci. Opět máme problém, že nedostáváme dostatečné informace z ministerstva zdravotnictví. Přitom mezi Prahou a hygienou funguje skvělá spolupráce. Hygiena pracuje na jedničku. Zvládla skvěle i zmíněnou výzvu s řešením nákazy v pražském klubu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama