Ing. Pavel Sehnal

  • Praha bez chaosu
  • Praha 18
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.07.2020 9:33:00

Ostré Véčko nebude, ekonomika nezrychlí!

Ostré Véčko nebude, ekonomika nezrychlí!

Ekonomové se trumfovali v prognózách, zda po ukončeni krizových opatření jednotlivých vlád ekonomika zrychlí zpět na úroveň před protipandemickými opatřeními. Zda návrat bude rychlý a trend bude ostré V, nebo spíš pozvolnější ve tvaru písmene U.

 Dnes je již zcela nepochybné, že o rychlém návratu nemůže být ani řeč. Stovky menších firemních investic se z letošního roku odsunuly na neurčito. Montážní firmy jsou bez práce a snaží se zachránit si kůži alespoň drobnou opravárenskou činností. Obchod se propadá. Místo běžných obchodních cest za obchodními partnery se firmy snaží alespoň o mailovou komunikaci. Velké tendry se odsouvají a většinou se jen dodatkují předchozí smlouvy.

Situace v průmyslu je opravdu žalostná. Stovky miliard odplouvají ze státního rozpočtu, aniž by působily na oživení průmyslu. Je pro mě šokující dívat se na to, jak se další miliardy sypou do neúčinných programů, aniž by vláda představila jasný dvouletý plán na oživení ekonomiky. Je zřejmé, že ministerstva pod vlivem levicových stran byla zhýčkaná rostoucí ekonomikou a dnes se neumí postavit realitě útlumu. Šéfové jednotlivých resortů by se měli zamyslet nad strukturou svých týmů a doplnit je o lidi s praxí, a to zejména s praxí z krizového řízení firem. Ekonomika se propadá do krize, to je jasné, a tak by měli v týmech být krizoví manažeři.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama