Ing. Lukáš Raszyk

  • SOCDEM
  • Karviná
  • dotace
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.07.2020 13:49:00

Občané Karviné budou mít k dispozici nekonečné sáčky

Občané Karviné budou mít k dispozici nekonečné sáčky

Karviná se dlouhodobě řadí mezi města, kterým životní prostředí není lhostejné. Přes tři tisíce karvinských domácností se může těšit na nEKOnečné sáčky zdarma, které se dají použít na pečivo nebo ovoce a zeleninu.

Odbor komunálních služeb Magistrátu města Karviné bude vydávat nekonečné sáčky na pečivo, ovoce a zeleninu tzv. frusacky od pondělí 3. srpna 2020 v pondělí a středu vždy od 7:30 do 17:30 hodin na budově B, v 1. patře, v kanceláři č. 62 nebo 59/2, na ulici Karoĺa Śliwky 618 ve Fryštátě. Při předání tří kusů sáčků bude zaměstnanec magistrátu požadovat doklad totožnosti s uvedeným trvalým bydlištěm v Karviné. „Rozdáváme první tři tisícovky nEKOnečných sáčků. V případě zájmu bude město v této akci pokračovat,“ říká náměstek primátora Lukáš Raszyk (ČSSD).

Nekonečný sáček je průhledný pevný pytlík bílé barvy o rozměru 37 x 37 centimetrů s jednobarevným potiskem loga města. Je pratelný na 40° C. Jeho používání snižuje nadměrnou spotřebu igelitových sáčků, které zatěžují přírodu. „Podle výzkumu jen každodenní nákup pečiva do igelitových sáčků zatěžuje přírodu jedné rodiny až 365 kusy igelitových sáčků ročně. Dalším faktorem snahy omezit potřebu je dlouholetý rozklad plastů, které končí v lesích, mořích nebo v podobě mikroplastových částic v těle živočichů i lidí,“ dodává náměstek primátora Lukáš Raszyk (ČSSD).

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama