Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.08.2020 8:08:21

Podpora složek záchranného systému je klíčem k větší bezpečnosti

Podpora složek záchranného systému je klíčem k větší bezpečnosti

Bezpečnost podporujeme nejen dotacemi, ale i finančními dary složkám IZS, z kterých vznikají e-služebny či se zrychlují procesy při řešení dopravních nehod.

 Z hlediska našich priorit zastupitelstvo řeší i podporu Policie ČR. „Naše snaha přímo podpořit nové služebny narazila na nedostatek policistů. Dnes se ale rozšiřuje alespoň podpora kontaktních míst policie, tzv. „POL POINTů“, kdy je ve spolupráci s vybranými obcemi posílena síť bezobslužných a částečně obslužných míst, jejichž prostřednictvím mohou občané podávat oznámení respektive bezpečně, nerušeně a bez bariér komunikovat s policií. Financujeme také pilotní projekt využití fotogrammetrie pro dokumentaci místa dopravní nehody, jehož cílem je významně zkrátit dobu zpracování dopravních nehod, čímž dojde ke zlepšení plynulosti dopravy na silnicích Středočeského kraje a výraznému snížení kolon. Příští období chceme nastartovat samostatný dotační titul na podporu bezpečnosti v obcích a městech. Na zastupitelstvu kraje navýšíme fond hasičů o jeden milión korun na 43 milionů korun z rozpočtu kraje. Podpoříme tak pořízení CAS Města Žebrák. Hasiče podporujeme dlouhodobě, proto je dalším krokem na straně podpory hasičů snaha o daňovou podporu odpočtem z daní těch, kteří zasahují na základě výjezdu či dle pokynu operačního střediska. Příslušný návrh legislativní iniciativy kraje připravuji. Podobně jako v případě zapojení prostředků od pojišťoven, které jsme iniciovali dříve, než schválil Parlament ČR, věřím, že tato naše snaha legislativní iniciativy kraje pomůže pro další rozvoj hasičiny. Toto je věc, kterou chci prosadit ve prospěch zajištění naší bezpečnosti, doplnil zastupitel Zdeněk Milata.

(z tiskové konference Klubu středočeských zastupitelů KSČM - před jednáním Zastupitelstva 3.8.2020)

Video z tiskové konference: https://youtu.be/RdeKA65P6Rk

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama