Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.08.2020 8:13:30

Strýček Pompeo přiveze jako vždy dobré zprávy

Strýček Pompeo přiveze jako vždy dobré zprávy

Návštěva amerického strýčka v ČR ( ale i v dalších zemích) vždy smrdí průserem.

 

  

     Stačí vzpomenout Paula Ryana – předsedu  americké Sněmovny reprezentantů , který „navštívil“   naši zemi  v roce 2018. Výsledkem bylo jeho ocenění na půdě poslanecké sněmovny za vyhoštění ruských diplomatů, poděkování za náš přístup v NATO a v neposlední řadě úspěšný nátlak na vydání ruského hackera Jevgenije Nikulina do USA.

        Nyní se můžeme těšit na návštěvu dalšího strýčka, šéfa americké diplomacie Pompea.  Ačkoliv podle  ministra zahraničí  ČR Tomáše Petříčka  americká strana program stále tají, v kuloárech  získává stále zřetelnější obrysy. Podle Aleny Schillerové „cesta pana ministra do ČR je potvrzením dobrých vztahů mezi ČR a USA.“ „Témata jednání budou obchodní, politická a bezpečnostní,“

   V překladu, bez diplomatické hantýrky  je jasné, že obsahem jednání  Pompeovy chlebárny  bude  otázka navýšení výdajů ČR na zbrojení v rámci NATO, stejně jako přesun amerických jednotek z Německa dále na východ. Přesně v duchu americké válečné politiky, že proces „demokratizace“ v daném státě není ukončen, pokud Amerika nemá na území toho kterého státu svá vojska. Významné  bude  také setkání Pompea, garanta ničení mezinárodního míru a světové prosperity s předsedou senátu Vystrčilem, s možností využít jej k vražení    dalšího  klínu mezi západ a východ,  respektive mezi  naší republikou a Čínou.

  Zklamán bude  nakonec  jen prezident Zeman. Díky jeho dlouhodobě vyvážené zahraniční politice, kdy nepodkuřuje pouze USA, ale partnery jsou pro něj i RF a Čína se dočká pouze zdvořilostního setkání.

Návštěva Pompea je další z návštěv amerických strýčků u nás,  při které  budou rozdány noty podle kterých se má ČR v budoucnu řídit. V době kdy se svět zásadně mění a světový hegemon USA každým dnem ztrácí své výsostní postavení. V době, kdy Amerika ukazuje celému světu žalostný stav svého zdravotnictví  v boji s pandemií koronaviru. V době, kdy  zemí zmítají největší občanské nepokoje od atentátu na Martina L. Kinga. V době, kdy Trumpova  administrativa neví  který oheň doma dříve uhasit zůstává nadřazenost amerických zájmů ve světě nadále prioritou, včetně komandování svých „spojenců“.

  

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama