Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.08.2020 20:53:00

Zemědělství je nedílnou součástí života na vesnici

Zemědělství je nedílnou součástí života na vesnici

Komentář na faceboookovém profilu k zemědělské politice EU

 Často se hovoří o potravinové bezpečnosti, ale málo kdo si uvědomuje, že to není dáno přeplněnými regály supermarketů. Je to schopnost našich zemědělců a potravinářů vyprodukovat, vyrobit a zásobovat naši zemi kvalitními a cenově dostupnými potravinami.

Naši zemědělci na vstup do EU doplatili, protože museli začít respektovat unijní pravidla i dotační tituly. Podpora na hektar byl zločin, který znamenal vybíjení stád a honbu za penězi z dotací. A protože je zemědělství i první na ráně v oblasti zhoršování klimatu, pak je třeba podpořit i ekologický způsob hospodaření. Jelikož nejlepším ekologem je dobře hospodařící zemědělec.

Problém venkova je i v tom, že jsme odsud zemědělce vystrnadili, že lidé přišli v místě o pracovní příležitosti, o výdělky a také o základní služby, jako jsou hospody či obchody Zemědělská politika EU není příliš nakloněna našim zemědělcům a ti proto potřebují pomoc od státu. Zemědělství je totiž nedílnou součástí života na vesnici a má i svou ekologickou funkci.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama