prof. Ing. Ivo Vondrák, CSc.

  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.08.2020 20:11:00

Mám pocit, že se vytrácí vzájemná tolerance, respekt a schopnost odpouštět

Mám pocit, že se vytrácí vzájemná tolerance, respekt a schopnost odpouštět

Komentář na facebookovém profilu k tragickému požáru v Bohumíně

 Vždy, když jako hejtman musím čelit událostem, jako ty v Bohumíně, nebo ve Fakultní nemocnici v Ostravě, uvědomím si, jak pomíjivý život může být. Nedokážu pochopit, kolik bolesti si lidé umí způsobit navzájem a zcela úmyslně. Mám pocit, že se vytrácí vzájemná tolerance, respekt a schopnost odpouštět. Začíná to tady na sociálních sítích, kde je to do určité míry anonymní a ty následky nevidíme na vlastní oči, protože jsou tam někde "na druhé straně". Když ale ten vztek a zlobu budeme v sobě živit, může pak dojít i k takovým tragédiím.

Kdo má rodinu, lidi, na kterých mu záleží, umí si možná aspoň trochu představit, kolik bolesti to způsobí těm, kteří tady zůstali, ale někoho blízkého ztratili tak strašným způsobem a přitom tak zbytečně. Když to vidíte na vlastní oči, uvědomíte si to o to víc. Vím, že peníze tuhle bolest neutiší, ale je to aspoň nějaká forma pomoci. Nevím, co více k tomu říct, je mi líto, že k něčemu takovému vůbec mohlo dojít...

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama