Mgr. Martin Kupka

  • ODS
  • ministr dopravy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.08.2020 19:07:00

Požadujeme od ANO okamžité vysvětlení odměn na úřadu Středočeského kraje

Požadujeme od ANO okamžité vysvětlení odměn na úřadu Středočeského kraje

Hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová a vedení krajského úřadu není schopno reagovat na informace o obřích odměnách, vyplacených spolupracovníkům hejtmanky.

 Přístup ANO ve vedení úřadu není jen nehospodárný, ale i demotivující vůči desítkám a stovkám úředníků, ředitelům nemocnic a příspěvkových organizací. Středočeský krajský klub ODS požaduje:
  1. poskytnutí údajů o pracovních pozicích odměňovaných úředníků, jejich zařazení do odborů krajského úřadu a jejich agendách,
  2. přesná zdůvodnění jednotlivých mimořádných odměn za období leden 2018 až červenec 2020,
  3. doplnění údajů o řádných a mimořádných odměnách za období leden až červenec 2020,
  4. v zájmu zachování dobrého jména všech zaměstnanců krajského úřadu a jeho příspěvkových organizací sdělení jmen příslušných zaměstnanců.

„Vedení středočeského krajského úřadu s hejtmankou Pokornou Jermanovou v čele nebylo schopné reagovat adekvátně na informace o vyplacených odměnách. Přístup ANO i výše odměn je další ukázka papalášského jednání, kdy vedení kraje a ANO opovrhuje jak dalšími zaměstnanci, kteří nejsou na jejich výplatní pásce, tak občany kraje. Vyzval jsem hejtmanku z pozice zastupitele, aby informace zveřejnila, pokud to odmítne, podal jsem stejnou žádost i na základě zákona o svobodném přístupu k informacím č. 106/1999 Sb.,“ uvádí Martin Kupka, místopředseda ODS, krajský zastupitel a kandidát ODS na hejtmana ve Středočeském kraji a dodává: „Chceme vědět, za co každá jednotlivá odměna byla, jakou práci za to dotyční odvedli a jestli nešlo o obcházení nebo dokonce porušení zákoníku práce. Dobré zaplacení kvalitních odborníků je důležité, tady jsme ale svědky nepřiměřených odměn v porovnání i s nejlépe placenými odborníky, ať už jde o ředitele nemocnic, nebo vedení dalších významných příspěvkových organizací kraje.“

Krajští zastupitelé za ODS jsou nachystáni v případě neuspokojivého vysvětlení svolat spolu s dalšími opozičními stranami mimořádné zasedání středočeského zastupitelstva. Již proběhlé srpnové zastupitelstvo tak nemuselo být posledním v tomto volebním období.

Žádost, odeslaná na Krajský úřad Středočeského kraje 11. 8. 2020 Martinem Kupkou elektronickou datovou zprávou

Vážená paní hejtmanko, vážený pane řediteli,

reaguji na zprávu o mimořádných odměnách vybraných zaměstnanců Krajského úřadu Středočeského kraje, kterou zveřejnil server Seznamzpravy.cz. Obracím se na Vás jako zastupitel Středočeského kraje s žádostí o poskytnutí podrobných informací ke zveřejněným údajům. Dále prosím o doplnění údajů o řádných i mimořádných odměnách uvedených zaměstnanců za období leden 2020 až červenec 2020. Požaduji také poskytnutí údajů o pracovních pozicích odměňovaných úředníků, jejich zařazení do odborů krajského úřadu (jmenovitě), dále požaduji poskytnout přesná zdůvodnění jednotlivých mimořádných odměn za období leden 2018 až červenec 2020. V zájmu zachování dobrého jména všech zaměstnanců krajského úřadu a jeho příspěvkových organizací prosím též o sdělení jmen příslušných zaměstnanců. Prosím o zachování struktury poskytnutých údajů dle tabulky, kterou zveřejnil server Seznamzpravy.cz.

Pokud by pro Váš právní výklad rozsahu požadovaných informací nepostačovala žádost zastupitele Středočeského kraje, pokládejte tuto žádost jako žádost o poskytnutí informací dle zákona o svobodném přístupu k informacím č. 106/1999 Sb.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama