Občanská demokratická strana

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.08.2020 17:56:00

Situace na železnici je mimořádně vážná, řešit by ji měl ministr na plný úvazek

Situace na železnici je mimořádně vážná, řešit by ji měl ministr na plný úvazek

Po sérii dopravních nehod označuje ODS situaci na železnicích za mimořádně vážnou. Na plénu Poslanecké sněmovny budou občanští demokraté žádat ministra dopravy Havlíčka o aktuální informace o železniční bezpečnosti.

 Poslanec Jan Bauer současně upozornil, že v legislativním procesu je novela zákona o dráhách, která transponuje mimo jiné evropskou směrnici o bezpečnosti. Jako její zpravodaj bude iniciovat mimořádné jednání sněmovního hospodářského výboru pouze o tomto bodu za účasti zástupců Ministerstva dopravy, Drážního úřadu i Českých drah.

„Premiér Babiš a ministr Havlíček prý skoro nespí, tady se ale zatím ještě neprobudili. Situace na české železnici je mimořádně vážná a vláda ji nesmí déle přehlížet. Od ministra budu chtít slyšet, jaká bezprostřední i dlouhodobější opatření ke zvýšení bezpečnosti ministerstvo chystá. A je namístě ptát se, kolik dopravních nehod se ještě musí stát, než premiér Babiš jmenuje ministra dopravy na plný úvazek, který bude schopný zakročit,“ uvedl poslanec ODS a člen sněmovního hospodářského výboru Jan Bauer.

„Nehod na českých železnicích bylo v uplynulých týdnech opravdu mnoho, proto je nejvyšší čas tuto závažnou situaci vyřešit. Lidé musí co nejdříve získat zpět ztracenou důvěru v bezpečnost tohoto způsobu dopravy. V opačném případě budou upřednostňovat dopravu vlastním automobilem, čímž dojde k obrovskému zatížení silnic a zhoršení už tak špatné dopravní situace. Ministr dopravy svoji práci nezvládá, po sedmi letech vlády hnutí ANO je tento resort v katastrofálním stavu. Post ministra by měl obsadit někdo, kdo se bude dopravě v ČR věnovat na plný úvazek,“ sdělil poslanec ODS a člen sněmovního podvýboru pro dopravu Stanislav Blaha.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama