ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.08.2020 14:56:00

Na Letné vznikla nová vyhlídka

Na Letné vznikla nová vyhlídka

Jedno z nejkrásnějších vyhlídkových míst na Letné prošlo celkovou úpravou.

 Blátivý sešlapaný prostor mezi Hanavským pavilonem a bývalým Stalinovým pomníkem byl nahrazen decentní dřevěnou podestou se zábradlím, která umožní pohodlnou vyhlídku i s posezením a současně zamezí další destrukci svahu.

Pro pořízení jednoho z nejhezčích záběrů Malé Strany nebo údolí Vltavy už tak nebude nutné nebezpečně přelézat kamenný stupeň a vyšlapávat horní část svahu.

„V rámci snahy hlavního města Prahy o maximální zadržení dešťové vody byla původní asfaltová plocha, která byla již ve špatném technickém stavu, nahrazena propustnou žulovou dlažbou. Postupujeme tak v duchu našeho plánu adaptace na změnu klimatu. Vyhlídka byla doplněna i o nové odpadkové koše a historizující lavičky,“ říká náměstek primátora hl. m. Prahy pro oblast životního prostředí Petr Hlubuček.

Celkové náklady dosáhly 800 tisíc korun a byly plně hrazeny z rozpočtu hlavního města. Jedná se tak za poslední rok o úpravu již druhé výrazné vyhlídky v Letenských sadech, které díky soustavné práci odboru ochrany prostředí MHMP procházejí postupnou celkovou obnovou. Na jaře byla již dokončena rozsáhlá celková revitalizace celé východní části parku.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama