PhDr. Vladimíra Vítová, Ph.D.

Aliance národních sil - předsedkyně
  • ANS
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,38. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.08.2020 23:47:13

Stanovisko premiéra je zasahování do vnitrostátních záležitostí Běloruska!

Stanovisko premiéra je zasahování do vnitrostátních záležitostí Běloruska!

ANS zásadně nesouhlasí s politickým provokativním prohlášením předsedy ANO Andreje Babiše, ani se stanoviskem předsedy Trikolory Václava Klause ml. vůči situaci v Bělorusku.

Ostře se proti takovým stanoviskům ohrazujeme.  Jedná se o nepřípustné zasahování do vnitrostátních záležitostí Běloruska. 


Je naprosto zřejmé, že současné protesty v Bělorusku jsou agresí řízenou ze zahraničí, a to skrze prostředníky v Evropě a konkrétně i skrze Českou republiku, jejíž vládní a někteří senátorští představitelé se propůjčili k ponižující a velmi nebezpečné roli poskoků zahraniční politiky USA. Přispívají tak ke snahám vytvořit v Evropě ohnisko nestability a k přípravě situace, kdy by mohla zasáhnout vojska NATO. Jakýkoliv útok na Bělorusko je de facto útokem na Rusko. A takovouto nebezpečnou politikou naší stávající "elity" ANS zásadně odmítá.


PhDr. Vladimíra Vítová, Ph.D., předsedkyně ANS

JUDr. Karel Hais, 1. místopředseda ANS



Stanovisko A. Babiše je ZDE:

https://globe24.cz/domov/babis-evropska-unie-musi-povzbudit-belorusy-k-sametove-revoluci.66116c3d?fbclid=IwAR12nqiktov8LBhplbsIpgpfc5iOX4odySYntBwGOkyN8e53odwWrAAg23I



Stanovisko V. Klause ml. je ZDE:

https://cz.sputniknews.com/ceskarepublika/2020081512370776-nemohu-verit-svym-ocim-nabourali-vam-ucet-klaus-ml-sokoval-sve-priznivce-prohlasenim-na-adresu/

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama