Mgr. Martin Kupka

  • ODS
  • ministr dopravy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.08.2020 20:11:00

Tady už končí legrace, potřebujeme změnu

Tady už končí legrace, potřebujeme změnu

Komentář na facebookovém profilu ke zprávě Nejvyššího kontrolního úřadu k fungování systému péče o silniční a dálniční mosty

Jak jsem říkal už na začátku léta, naše mosty jsou prostě v příšerném stavu. Stát a kraj si už nějakou dobu počínají jako maniaci, kteří vůbec netuší, co dělají. Situace je jednoduše katastrofální a šance, že se to pod vedením ANO změní, je mizivá.

A víte co? Teď to potvrdil i Nejvyšší kontrolní úřad. Jeho kontrola jednoznačně ukázala, že stát absolutně nemá ponětí o stavu silničních a dálničních mostů. Neexistuje jednotný systém pro jejich evidenci, neexistuje žádný plán na jejich opravy a ani žádné propočty, kolik by to mohlo stát. Mosty prostě zkrátka buď spadnou a pak se postaví nové, nebo nic. Ministerstvo dopravy v letech 2014–2019 neprovedlo ANI JEDNU!!! kontrolu zaměřenou na evidenci, údržbu a prohlídky mostu.

Jen v našem kraji máme 600 mostů ve špatném a 18 v havarijním stavu. Pokud to takhle půjde po volbách dál, tak jich nejen za pár let bude stát půlka, ale ještě to někdo šeredně odnese.

Tady už končí legrace, potřebujeme změnu. Pomozte nám ji letos nastartovat na krajích, za rok snad v celé republice! Postavíme kraj na nohy a mosty na těch jejich udržíme. To slibuju!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama