Ing. Pavel Sehnal

  • Praha bez chaosu
  • Praha 18
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.08.2020 9:15:00

Bělorusko potřebuje cítit zahraniční podporu

Bělorusko potřebuje cítit zahraniční podporu

"Pošlete do Běloruska novináře dříve, než tam budete muset poslat vojáky," nabádá šéfy zemí EU Pavel Sehnal, předseda Občanské demokratické aliance.

 "Jakékoli občanské nebo vojenské konflikty v dnešní době mají tzv. hybridní podobu, tedy kombinují silové prvky (techniku) s informační válkou. Mají-li občané Běloruska být iniciativní a úspěšní při zpětném získávání svých občanských svobod, musí je zahraniční novináři zásobovat dostatkem zpráv o situaci u nich doma, ale i o mezinárodní podpoře," vysvětluje svoje stanovisko Pavel Sehnal.

Předseda vlády Andrej Babiš nabádá občany Běloruska, aby uskutečnili ve své zemi Sametovou revoluci. Je na místě připomenout, že i u nás, v Československu roku 1989, by se revoluce nezdařila, kdyby nebyla podpořena zahraničními sdělovacími prostředky. Vysílání rádia Svobodná Evropa toho bylo silným příkladem.

"Když jsem jako čerstvě zaměstnaný vysokoškolák šel v listopadu 1989 demonstrovat, tak se mě moje maminka zeptala: Pavlíku, a vy chcete ten kapitálismus? Já jsem ji popravdě odpověděl, že nevím, co to ten "kapitálismus" vlastně je. Ale že chci svobodu! Ano, svobodu. Moci cestovat po světě a taky moci si vydělat hodně peněz, když budu pracovat více a lépe než ti druzí. No a taky, že nechci do KSČ jen proto, abych mohl mít zajímavou práci. To jsem jí řekl a šel jsem demonstrovat," dodává Pavel Sehnal.

"Svobodu, občanskou svobodu, tu potřebuje Bělorusko. Na cestě k ní ale potřebuje nezávislé informace a cítit zahraniční podporu! Je strašně důležité, aby věděli, že v tom nejsou sami. Jestli u nás půjdete za svobodu občanů Běloruska demonstrovat a vyjádřit jim tak podporu nebo zda podpoříte ty, kteří o svobodu v Bělorusku usilují vlastní iniciativou na sociálních sítích, to je na vás. Jen prosím nebuďte neteční a udělejte aspoň něco. Představte si, jak by v takové situaci bylo nám, kdyby nám nějaký politický lídr začal škrtit naši svobodu. Svoboda není samozřejmost! Svoboda je nadevše," shrnuje Pavel Sehnal.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama