Miroslava Němcová

  • ODS
  • Praha 1
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.08.2020 16:06:04

Nelze si nevšimnout už tradiční absence prezidenta

Nelze si nevšimnout už tradiční absence prezidenta

Komentář na facebookovém profilu k výročí invaze vojsk Varšavské smlouvy do Československa 21. srpna 1968

21. srpen

Jedno z klíčových dat naší moderní historie. Připomínáme si násilný začátek dlouhé okupace, která znamenala morální a ekonomický úpadek naší země. Každý rok na tyto události vzpomínám u budovy Českého rozhlasu, kde se odehrál jeden z největších střetů mezi okupanty a našimi občany. Byla jsem tam i dnes.

Myslela jsem na minulost, ale i současnost. Nelze si nevšimnout už tradiční absence prezidenta při tomto výročí. Nevzpomene na oběti vpádu cizích armád pod vedením Sovětského Svazu do naší země. Nepřipojí se k občanům a neplní svoji roli.

Pokračuje tak jeho neblahé a záměrné bojkotování připomínky důležitých momentů naší historie. Mnozí jsou možná rádi, že se Miloš Zeman skrývá. Kdy jindy by však měl prezident být vidět a slyšet? S jeho pohrdáním vůči všem občanům i podivným výkonem nejvyšší ústavní funkce se nemohu smířit.

Na jeho příkladu se ukazuje, že se s dědictvím roku 1968 potýkáme dodnes. Okupace a následná normalizace otevřely dveře amorálním kariéristům, technokratům bez svědomí a lidem, kteří si „přilepšovali“ spoluprací s StB. Nad tím vším bděli neschopní, ale o to mocnější funkcionáři. A navzdory tomu, že již 30 let máme demokracii, mnohé z toho platí i dnes.

Věřím, že to dokážeme změnit!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama