Mgr. Martin Kupka

  • ODS
  • ministr dopravy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.08.2020 19:25:00

Místo jasných odpovědí znovu narážíme na mlčení

Místo jasných odpovědí znovu narážíme na mlčení

Krajští zastupitelé za ODS a STAN dnes požádali hejtmanku Středočeského kraje Jaroslavu Pokornou Jermanovou, aby v zákonné lhůtě svolala mimořádné zasedání krajského zastupitelstva.

To by se mělo zabývat zatím nijak nevysvětlenými a neodůvodněnými vysokými odměnami některým úředníkům Krajského úřadu Středočeského kraje.

„Na personální problémy na krajském úřadě upozorňujeme opakovaně prakticky po celé volební období. Proto jsme samozřejmě požádali o podrobnější informace ke zprávám o vysokých měsíčních odměnách vybraných úředníků zveřejněným před několika dny v médiích. Místo jasných odpovědí ale znovu narážíme na mlčení a vysvětlení ředitele krajského úřadu vypadalo spíš jako alibi, než jako přímá odpověď. Proto jsme se rozhodli spolu se zastupiteli za STAN vyvolat mimořádné jednání zastupitelstva, kde budeme v této věci požadovat jasné informace,“ komentuje návrh na svolání mimořádného jednání Martin Kupka, zastupitel a starosta Líbeznic.

„Je zřejmé, že krajský úřad musí poskytovat svým zaměstnancům takové platové podmínky, aby byl schopen konkurovat jiným zaměstnavatelům v Praze. V případě statisícových odměn však musí být jasné, co za extrémně vysokými odměnami pro konkrétní pracovníky stojí. Možná se dají půlmilionové odměny ospravedlnit skvělými výkony a mimořádným přínosem. Ale i kdyby to tak bylo, tak utajování informací o tom, jak se utrácí veřejné prostředky je zcela neospravedlnitelné,“ dodává předseda klubu zastupitelů STAN a starosta Dolních Břežan Věslav Michalik.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama