ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.08.2020 17:02:00

Optimální výše minimální mzdy je podle nás nulová

Optimální výše minimální mzdy je podle nás nulová

Komentář na facebookovém profilu k návrhu ministryně Jany Maláčové na změnu výpočtu výše platů politiků

 Jana Maláčová navrhuje, aby se platy politiků odvíjely od výše minimální mzdy. Takový návrh je samozřejmě naprosto nesmyslný, protože motivuje politiky, aby se při úvahách o změně minimální mzdy místo ekonomickou realitou a vlastním rozumem řídili zájmy vlastního bankovního konta. A pokud by o výši minimální mzdy rozhodovala zrovna Jana Maláčová (se zbytkem vlády jako je tomu dnes), tak by si většina z nich asi nestěžovala.

Optimální výše minimální mzdy je podle nás nulová. Je to snad důvod k tomu, aby poslanci v případě schválení podobného návrhu nepobírali žádnou odměnu za výkon svého mandátu a vykonávali svůj mandát po večerech, až jim skončí výkon jejich civilního zaměstnání?

Stejně tak nedává smysl, aby se platy politiků počítaly na základě průměrného platu státních zaměstnanců. Co takhle, kdyby se platy politiků odvíjely od HDP nebo průměrného platu v podnikatelské sféře? Jeho výše totiž lépe odpovídá kvalitě odvedené práce našich zástupců.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama