Ing. Adam Scheinherr, MSc., Ph.D.

  • PRAHA SOBĚ
  • Hlavní město Praha
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.08.2020 5:37:00

Rozšíříme a zpřehledníme Jižní spojku

Rozšíříme a zpřehledníme Jižní spojku

Komentář na facebookovém k plánům stran Jižní spojky

ROZŠÍŘÍME A ZPŘEHLEDNÍME JIŽNÍ SPOJKU

Dnes jsme na Radě odhlasovali velmi důležitý tisk pro pražskou automobilovou dopravu. Vypíšeme veřejnou zakázku na studii, která prověří, jakým způsobem zkapacitnit, rozšířit a udělat více bezpečný nejvíce vytížený úsek Jižní spojky mezi ulicemi Vídeňská a 5. května. Je to potřeba jako sůl. Od studie očekávám odpovědi na tyto otázky:

  • Jak propojit připojovací a odbočovací pruhy v úseku Vídeňská – 5. května, aby zde Jižní spojka měla 4 jízdní pruhy v obou směrech?
  • Jak zjednodušit nájezd a výjezd z Jižní spojky na ulici Michelskou bez složitého objíždění a čekání na semaforech?
  • Jak zpřehlednit a udělat více plynulý a bezpečný nájezd a sjezd na Jižní spojku z ulice 5. května směrem Barrandovský most?
  • Jak zajistit, aby auta mizela rychleji z křižovatek?
  • Jak a kam umístit protihlukové stěny, které sníží hlukovou zátěž z automobilové dopravy?

Desetitisíce řidičů denně těmito místy projíždí a zaslouží si, aby cesta z a na strategickou pražskou komunikaci byla bezpečná, plynulá, přehledná a všichni jsme se na ni pohodlně společně vlezli. Jakmile bude studie hotová, její výsledky schválí Rada a vypíšeme veřejnou zakázku na zhotovitele projektové dokumentace a následně zhotovitele samotné stavby. Bude to chvilku trvat, ale na Jižní spojce se blýská na lepší časy.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama