Mgr. Milena Johnová

  • PRAHA SOBĚ
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.08.2020 13:48:00

Chceme vybudovat kvalitní sociální infrastrukturu

Chceme vybudovat kvalitní sociální infrastrukturu

Rada hlavního města Prahy schválila další investice do nových pobytových sociálních služeb. Spolu s dalšími projekty tak částka převýší jednu miliardu korun.

 Navýšením investic se chce město dopracovat k dlouhodobému cíli – vytvoření kvalitní infrastruktury sociálních služeb.

Praha vyčlení celkem jednu miliardu na projekty seniorského bydlení s péčí, odlehčovací služby pro rodiny s dětmi, chráněné bydlení, nebo zařízení pro osoby bez domova. Kromě investic do údržby a vybavení existujících objektů, jejichž smyslem je zachování bezpečí klientů a personálu, se pražská koalice zaměřuje na rozvoj nových kapacit péče. Některé segmenty sociálních služeb jsou v Praze dlouhodobě podfinancované a jejich rozvoj roky stagnuje, například u seniorských služeb chybí koncepční řešení i dlouhodobá vize. To nyní město již mění. Jiným druhem služeb, které prakticky úplně chybí, jsou odlehčovací služby pro rodiny s dětmi.

„Na poslední Radě jsme schválili investice do projektů, které měly být již dávno hotové. Resuscitujeme i deset let staré záměry, které bude třeba upravit podle současných trendů. Dokresluje to nekoncepční přístup minulých vedení Prahy. Navýšením sledujeme i dlouhodobý cíl – chceme vybudovat kvalitní sociální infrastrukturu, zejména pro seniory a rodiny s dětmi,“ říká Milena Johnová, radní pro oblast zdravotnictví a sociální politiky.

Prvním oživeným projektem je Domov pro seniory v Dolních Počernicích. Územní rozhodnutí existuje již od roku 2013, projekt se ale do další fáze neposunul. Proto město nyní schválilo finanční prostředky na zpracování projektové dokumentace.

Obdobný osud má i projekt v Praze 9, kde existuje už i stavební povolení. Několikrát se ale změnil účel stavby a na realizaci projektu také nikdy nedošlo. S ohledem na absenci odlehčovacích pobytových služeb pro děti s postižením zde Praha vybuduje centrum Rokytka, které pomůže rodinám s dětmi s postižením.

Další investiční prostředky jsou určeny pro pražskou příspěvkovou organizaci, která sídlí v Terezíně a poskytuje služby lidem s duševním onemocněním. Díky investicím vznikne kapacita chráněného bydlení v léta prázdných objektech, které umožní poskytovat péči v prostředí, kde bude možné plně vyhovět individuálním potřebám lidí s postižením.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama